Тополчани убедљиво против Нишлија: ТСЦ - Раднички 2:0 (0:0)

Фудбалери ТСЦ-а вратили су се победом после пораза од Црвене звезде над врло добрим Радничким из Ниша.
1

Кренуло се жестоко и отворено без калкулација на обе стране. До 11. минута није било шанси онда је уследио брз напада домаћина по левој страни, лопту је повео Дуроњић, прошао неколико играча Радничког и шаље лопту до брзоногог Силађија који из трка шутира са шест метара поред гола. И поред ове прве шансе плави имају више лопту у поседу, стварају шансе, али лопта просто неће у гол.

Гости су покушали из контре и то у 20. минуту, када је Кнежевић прошао по десној страни, добро центрирао до Михајловића а он за делић секунде био кратак и шанса пропада. У 29. минуту када је Стефан Михајловић опалио јак шут са 25 метара на гол Филиповића, а он крајњим напором избацује лопту у корнер. У последњем минуту првог полувремена ТСЦ је имао шансу када је Лукић био срушен на ивици шеснаестерца, он изводи слободан ударац до капитена Томановића а он главом лопту шаље преко пречке. Само што је почело друго полувреме гостујућа одбрана је погрешила, лопту је добио Миличевић који шутира из петерца, а голман Петровић кратко одбија лопту која долази до Лукића који главом лопту шаље у мрежу са неколико метара за 1:0.

После гола Нишлије су кренуле на све или ништа са жељом да стигну до изједначења али у томе не успевају. У 56. минуту могао је ТСЦ да дође до другог гола када су Бабић, Томановић и Тумбасовић били у прилици, али је Петровић све то одбранио. Бележимо шансу за Бачку Тополу у 69. минуту када је Силађи побегао одбрани Радничког, идеално послужио Дуроњића, а он са 16 метара шутира поред стативе. У 80. минуту Скопљак је пресекао напад Нишлија и упутио дубинску лопту најбољем играчу Ненаду Лукићу, који је побегао одбрани Радничког и са шпицем лопту шаље са неких 16 метара у мрежу немоћног голмана Петровића. Последњу шансу су имали гости преко Тодоровског када је са 15 метара оштро шутирао а Филиповић избацује лопту у корнер. Заслужена победа домаћина.

С. Стојиљковић      

СЕНТА: Градски стадион, гледалаца 1.200, судија: Лукић (Београд). Стрелци: Лукић у 47. и 80. минуту. Жути картони: Тумбасовић, Силађи, Скопљак (ТСЦ), а Ђорђевић, Гарип (Раднички).

ТСЦ: Филиповић 7, Варга 7, Скопљак 7, Томановић 7, Тумбасовић 7, Миличевић 7 (Антонић), Силађи 8, Бабић 7, Дуроњић 7 (Ровчанин), Грабеж 7, Лукић 9 (Шинковић).

РАДНИЧКИ: Петровић 7, Кнежевић 6,5, Ђорђевић 6,5 (Стевановић), Остојић 6,5, Тодоровски 7, Ђорђевић 7, Гарип 6,5 (Хаскић), Нома 6,5, Михајловић 7 (Мелег), Јирка 7, Пантелић 7.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести