Тошић: Ситуација у Кини се смирује, ускоро крећу утакмице

ТАИЖУ: Српски фудбалер Зоран Тошић, однедавно члан кинеске екипе Таижу Јуанда, рекао је данас да се ситуација у тој земљи са корона виросом полако смирује и да ће ускоро почети да играју утакмице.
fudbal
Фото: Tanjug (Z. Žestić, ilustracija)

"Требало би да почне лига средином априла, кад се све смири. Такве су информације, мада још нису званичне. Видећемо како ће се одвијати ситуација, али тренирамо нормално, припреме су у току, ове седмице би требало да почнемо са одигравањем пријатељских утакмица. Све се полако враћа у нормалу“, изјавио је Тошић за телевизију Арена спорт.

Како је навео, ситуација се смирује јер је од људи с којима комуницира добио информацију да је протеклих дана забележено 10 до 20 нових случајева, што за Кину није толико страшно.

"И даље се налазим на тренинг центру, трагам за станом, припреме су у току, тренинзи су захтевни, нема много времена за кретање због чега сам углавном у хотелу и спортском комплексу. Првих неколико дана по доласку у Кину провео сам у карантину, тестиран сам свакодневно. И дан-данас нам проверавају телесну температуру. Предострожности ради, боље да будемо сигурни. Све је мирно", поручио је Тошић и додао да свакодневно комуницира са породицом у Србији и да његови прате инструкције надлежних.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести