Тотенхему бод у Мадриду

Стрелци су били изузетно расположени у првим мечевима трећег кола Лиге фудбалских шампиона, на осам утакмица постигнут је чак 31 гол, што је мало мање од четири гола по утакмици.
Duel Ljorisa i Ronalda.jpg
Фото: Дуел голмана Љориса и Роналда

У дербију круга у Мадриду није било одлуке, додуше и Реал и Тотенхем су могли до победе. Нешто ближи три бода били су домаћи фудбалери, али и „певци" су могли до победе да је Кејн у 76. минуту из зицера успео да надмудри Наваса. Додуше, циљао је добро, али је голман Мадриђана  врховима прстију лопту одбио у корнер.

Повео је Тотенхем после лепе комбинације и набачене лопте с десне стране, Кејн је промашио, али је она погодила Варана и преварила Наваса. Реал је изједначио с пенала. Орије је срушио Кроса, а с беле тачке Роналдо је био сигуран.

Бешикташ је наставио са сјајним играма, Турци су и на другом гостовању славили, после Порта савладали су и екипу Монака и практично после три одиграна меча извадили визу за осмину финала. Монако је повео голом Фалкаа, Тусон с два гола преокренуо меч, а сјајну партију пружио је  репрезентативац Србије Душко Тошић.

Екипи Ливерпула било је потребно само десетак минута да сломе отпор нејаког Марибора. Већ после неколико минута Фирмино је матирао Хамдановића, а убрзо је и Кутињо погодио мрежу. После малог затишја, на сцену је ступио Египћанин Салах и с два гола решио дилеме, ако их је и било.  Слика на терену се није променила ни у наставку, после само неколико минута Фирмино је постигао нови гол, а у финишуи Оксленд Чемберлејн и  Арнолд су се уписали у листу стрелаца..

Сјајан меч су одиграли Лајпциг и Порто. Немци су у меч ушли изузетно мотивисани и после лепе комбинације успели су у 8. минуту да поведу преко Орбана, међутим, врло брзо, Порто је успео да успостави равнотежу, после контре, Абубакар је био сигуран. У финишу првог дела постигнуто је још три гола, прво су Форсберг и Аугустин, који је играо сјајно, били прецизнии, а онда у последњем минуту првог дела је Мркано успео да погоди мрежу Гулачија и да врати Порто у игру.

Није било изненађења на Итихаду, Манчестер сити је за само 13 минута успео да постигне два гола у мечу с Наполијем. Најпре је Стерлинг одбијену лопту снажним шутем спровео у мрежу, а потом је Хезус с пет метара главом матирао Рејну. Мора се рећи да је у финишу првог дела Наполи имао пенал, међутим ударац Мартенса одбранио је Едерсон. Средином другог дела Наполитанци су стигли и до другог пенала, овог пута Дивара је био прецизан. У последњих десетак минута Наполи је имао  инцијативу, али су се „грађани" одбранили.

Велика битка водила се у Ротердаму, где је Фејнорд голом Бергауса повео у мечу са Шахтјором. Врло брзо, Украјинци су успели да анулирају предност Холанђана, а стрелац је био Бернард. Почетком другог дела Бернард је још једном матирао Јонеса.  

Фудбалери Спартака успели су да ухвате последњи воз, после сјајне игре у наставку меча савладали су Севиљу. У првом делу водила се равноправна игра, а онда су у наставку Москововљани за само двадесетак минута постигли три гола и решили меч, а стрелци су били Млгарељо, Гусков и Луис Адријано, а два пута се у листу стрелаца уписао Промес.

На Кипру је мирисало на изненађење, после велике грешке голмана Буркија АПОЕЛ је повео преко Потеа, али већ у истом минуту, Сократис је успео да изједначи.

Г. Ковач

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести