Тренер Милан Јелић поново на Далеком истоку

Млади фудбалски тренер Милан Јелић припрема се да се трећи пут отисне у Кину.
Milan Jelic/Dnevnik
Фото: Dnevnik.rs

Јелић се пре десетак дана вратио у Нови Сад после успешне сезоне. Заједно са тренерима Гораном Мишчевићем и Гораном Ћурком успели су да екипу Кунлу Куминг уведу у трећу лигу.

„Пут до вишег ранга био је пун препрека обзиром да смо посао прихватили у јуну, имали  месец дана да формирамо екипу. Успели смо од 50 играча који су били на проби  да оформимо добар тим. Свега је било, највише проблема. Успели смо да се уз пуно одрицања домогнемо вишег ранга“, задовољно ће Јелић

Након повратка у Нови Сад на адресу Јелића стигао је нови позив. Челни људи клуба нису заборавили квалитетан рад, понудили су му место директора млађих селекција.

„Уласком у трећу лигу наше обавезе према клубу су престале. Срдачно смо се поздравили са управом која је била изузетно коректна и пожелели нам пуно успеха  Вратио сам се у Нови Сад да се поштено одморим. Међутим пауза није дуго трајала обзиром да је из клуба стигао позив да преузмем место директора млађих селекција, што сам оберучке прихватио.Клуб има велике амбије окренути су раду са млађим селекцијама, доста улажу. Газда је купио  спортски центар са три терена од којих један са вештачком травом, жели да у будућности створи јаку омладинску школу из које ће прекомандовати најталентованије играче. Често комплетан омладински тим пошаље у Европу како би деца  видела и тренирала по најбољим стандардима. Жели да успостави сарадњу са Војводином. Имаћу одрешене руке у довођењу тренера па сам већ сада у преговорима са неколико стручњака из Србије. Уговор је на две године“, истакао је на крају са пуно оптимизма тренер Милан Јелић.

М. Поповић

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести