Тренер Младости ГАТ: На победу, ни бод не би био лош

После важног бода освојеног у прошлом колу у дуелу с Вождовцем у гостима, фудбалери Младост ГАТ налазе се вечерас пред новим и тешким испитом. У госте им долази одлична екипа Чукаричког, тим који се током лета прилично појачао и, уз то, на најбољи начин репрезентује српски фудбал у квалификацијама за Лигу конференција.
1
Фото: ФК Младост ГАТ

Новосађанима, ипак, право на властите планове нико не може да одузме и у таквој атмосфери дочекују сусрет с “брђанима”.

- Не треба беспотребно да трошимо речи о квалитету ривала који нам вечерас стиже у госте - јасан је био тренер “гатоваца” Бранко Жигић. - Чукарички је одлично организован клуб, поседује веома добар играчки кадар и представља Србију у Европи на најбољи начин. После убедљивог пораза од ТСЦ-а на старту домаћег првенства, Београђани су се издигли и славили у наредна два сусрета, па можемо да претпоставимо да нам прети велика опасност од таквог ривала. У сваком случају, “брђани” заслужују наш пун и велики респект.


Проблеми с повредама

На питање да ли има неких здравставних проблема у играчком кадру пред вечерашњи дуел, Жигић је одговорио:

- Наш резервни голман Слијепчевић доживео је повреду менискуса и пред њим је пауза од барем месец дана. Уз то, Миле Савковић није био у конкуренцији ни за прошли сусрет с Вождовцем, налази се под надзором лекара и надам се да ће нам се што пре прикључити. Нећу на њега моћи вечерас да рачунам, али очекујем да ћу то бити у прилици већ за наредни сусрет с Јавор Матисом, у Ивањици. 


Осврнувши се на учинак своје екипеу прва три кола, први стручњак Младости ГАТ је истакао:

- С два гостовања донели смо четири бода, а плен из сусрета с Вождовцем улива нам додатну сигурност да ћемо, колико већ од вечерас, да и код куће укњижимо неке бодове. Да бисмо у томе успели, мораћемо да будемо храбрији у офанзиви, јер нас у последња два кола прати слабија реализација, због које нисмо ни једном затресли мрежу супарника. Свакодневно радимо на томе и надам се да ћемо већ вечерас то успети да материјализујемо. Без голова нема ни публике, ни бодова, али ни играча. 

Чукарички је у четвртак одиграо европски сусрет с Унион Расингом из Луксембурга и може да се претпостави да ће његови играчи бити нешто уморнији у односу на домаћина.

- Не слажем се с тим да ће екипа с Бановог брда бити уморна, јер је реч о тиму који има сјајне појединце који седе на клупи, па и њихов, тако да се изразим, резервни тим заслужује нашу пуну пажњу. Не верујем да ће Београђани у било чемо да калкулишу, јер сам сигуран да су спремни да се боре на оба фронта. Драго ми је због тога што вечерашња утакмица није померана или одлагана, што је обичај у нашем фудбалу када неки тимови играју у Европи и домаћој конкуренцији.

За крај, Жигић је истакао и следеће:

- Очекујем да моја екипа добије подршку с трибина од наших навијача, која би нам улила додатни ветар у леђа. Надам се да ће сви они који подржавају Младост ГАТ вечерас бити наш 12. играч, који може да одигра важну улогу у настојањима момака да почну да освајају бодове и код куће. Обећевам им да ћемо, иако имамо јаког ривала, ићи на победу, али је сигурно и то да бисмо били задовољни уколико бисмо освојили и бод - поручио је Жигић.

Утакмицу Младост ГАТ - Чукарички, осим уживо на “Карађорђу”, моћи ће да виде и љубитељи фудбала широм Србије, путем ТВ преноса на другом премијум каналу Арена спорта, који почиње у 21 час.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.2038
Најновије вести