Тренер омладинаца ФК Трстеник  поломио нос противничком играчу

АЛЕН Дервиши (17), фудбалер омладинске екипе ФК Бор, завршио је утакмицу са сломљеном хрскавицом носа и благим потресом мозга, јер га је, како тврди, на мечу у Трстенику тренер домаће екипе Братислав Јовановић (59) песницом ударио у лице.
fudbalska lopta
Фото: Dnevnik.rs

- Тренер ме је извео из тима пред крај утакмице, а ја сам поред терена бодрио своје саиграче - прича нам Ален, са којим смо разговор водили у присуству његовог оца Тефика. - Крајичком ока, успео сам да видим тренера противничке екипе како ми убрзано прилази и следеће чега се сећам је да сам добио ударац у лице.

Ален је, обливен крвљу, пао, а тренер Трстеника ППТ га је затим још једном шутнуо у ребра.

- Утрчали су родитељи и деца, јер је настао општи метеж - надовезује се Аленов отац Тефик. - Дошла је и полиција, која је спречила већи сукоб. Оно што ме је запрепастило јесте да су омладинци Трстеника једва обуздали свог тренера, који је желео да настави са тучом.

По Тефиковим речима, против Јовановића је поднета пријава по службеној дужности, а пријаву су поднели и представници Регионалне источне лиге за омладинце.

- Уопште не знам зашто се то десило - додаје Ален. - Посебно јер је Трстеник последњи на табели. Након тих повреда, у Бору су ми констатовали поломљену хрскавицу носа и благи потрес мозга. Од тада тешко дишем и не могу да спавам.

У ФК Трстеник ППТ наводе да жале због инцидента и најоштрије осуђују поступак тренера због физичког напада на играча.

- Ми смо тренера Јовановића одмах суспендовали и он више не ради у клубу, а остало ће вероватно ићи редовним судским путем - предочава, за "Новости", Зоран Стајић, председник ФК Трстеник ППТ. - Као клуб оградили смо се од његовог поступка након завршетка фудбалске утакмице.

У Полицијској управи Крушевац кажу да је о свему обавештено Више јавно тужилаштво и да су младићу констатоване лаке телесне повреде.

Тренер: Знам да сам погрешио

Тренер Братислав Јовановић каже, за "Новости", да зна да је погрешио и да му се за 25 година фудбалске каријере никада раније није догодило да подлегне провокацији.

- Код мене деца на тренингу не смеју да псују, истерујем их због тога са терена, покушавам да их васпитавам - каже Јовановић. - То је био неки афекат, ја сам њему ударио шамар и ништа више. Нити сам га ударио песницом, нити сам га тукао. А то што је мени дечко рекао у лице, пас са маслом не би појео. За то постоје и сведоци и уколико дође до суда, свакако ћу се бранити. Не бежим од тога да сам му ударио шамар, свестан сам да сам погрешио.

Јовановић наводи и да је фудбалер скочио на њега, због чега га је држао за руке, као и да су онда притрчали сви и да се ситуација убрзо смирила без већих последица.

(Вечерње новости)

EUR/RSD 117.1420
Најновије вести