Тренер Партизана Саво Милошевић после ремија са ТСЦ- ом: Игра добра, реализација слаба

Фудбалери Партизана  након пласмана у Лигу Европе одиграли су првенствену утакмицу са лидером на табели, ТСЦ- ом из Бачке Тополе, нерешено (1:1), а тренер Саво Милошевић је након утакмице истакао да  није задовољан резултатом, али да јесте игром својих изабраника.
milosevic, fk partizan
Фото: Саво Милошевић, фото: ФК Партизан/М. Тодоровић

- Све честитке и мојим и момцима ТСЦ на феноменаној борби. Нисмо задовољни резултатом, али за разлику од гостовања у Крушевцу, могу да будем максимално задовољан и игром и залагањем, поготово после онаквог почетка (примљен гол у 25. секунди). Међутим, нисмо имали среће да постигнемо други гол - казао је Милошевић.

Црно-бели су капитулирали већ после 25 секунди, што је, истиче прослављени фудбалер, утицало на његове фудбалере.

- Прмљени гол је негативно утицао на нас. Могли смо боље да уђемо у утакмицу, били бисмо мање нервозни, а више концентрисани. Вратили смо се, створили доста шанси, практично су то били зицери, имали смо пет, шест ситуација један на један са голманом и много шутева.Но, кад не постигнете гол из толико прилика не можете очекивати да победите. Понављам, игра је била добра, реализација слаба.


Зарада од око пет милиона

Фудбалски клуб Партизан пласманом у групну фазу Лиге Европе приходовао је скоро пет милиона евра.На сајту клуба је објављено да су црно-бели елиминацијом Конахс Кија и Малатије зарадили 260.000 и 280.000 евра, местом у ЛЕ преко Молдеа још 2,9 милиона, као и још 1,2 милиона на основу вредносних акција као 31. од 48 клубова у том такмичењу.Тако се долази до укупне суме од близу пет милина, тачно  4.745.740 евра, али Партизан може финансијски да прође још боље кроз маркентишке приходе, ТВ права, продаје улазница... Процена у клубу је да зарада може да буде око 7,8 милиона евра, можда и двоцифрена.

На све то није занемарљиво што клуб кроз резултате у групној фази ЛЕ може да пуни касу, јер се сваки реми плаћа 190.000, а победа 570.000 евра.Уз све ово, Партизан може додатно да ојача, већ побољшан клупски коефицијент за наредну сезону (тренутно он износи 19 бодова) у поређењу са коефицијентом којег ужива у овој сезони (18 бодова), а то ће се догодити чим у својој групи оствари једну победу и један  реми,или три ремија. Уз Црвену звезду, која ће други пут играти Лигу шампиона, Партизан ће моћи да побољша национални коефицијент Србији и да „јури” 15. место на ранг листи УЕФА, а то би значило и можда два представника у квалификацијама за Лигу шампиона.


Клуб из Хумске већ заостаје шест корака за лидеорм ТСЦ-ом и пет за шампионом Црвеном звездом, па је питање како ће тај бодовни минус да утиче на играче.

- Не знам, заиста. Јако тешко. У нашој лиги сваки бод који изгубимо нас миљама удаљава од титуле, тако да после седам кола мислим да смо близу да опет одустанемо од борбе за титулу.


АЗ без најбољег играча

Холандски АЗ Алкмар пред дуеле са Партизаном у Лиги Европе остаће без најбољег фудбалера Усаме Идрисија, који иде у Торино за 12 милиона евра. Идриси је прошле сезоне дао осам голова, уз седам асистенција, за АЗ и помогао екипи да се пласира у ЛЕ. Прошао је млађе селекције репрезентације Холандије, али је одлучио да игра за А тим Марока, одакле су му родитељи.


Публика, њих око 12.000, је здушно била уз црно-беле.

- Посета ће зависити од наших игара и борбе. Ово је било феноменално, мислим да их нисмо разочарали и поред нерешеног резултата – казао је Милошевић.

С. Р.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести