Саво Милошевић пред дуел са Велшанима у квлификацијама за ЛЕ: Четири месеца никог нисмо добили лагано

Реновирани тим Партизана успешно је прошао први првенствени испит у Инђији (1:0), а сутра (25. јул) игра прву квалификациону утакмицу за Лигу Европе.
milosevic, fk partizan
Фото: Саво Милошевић пред пут у Велс, фото: ФК Партизан/М. Тодоровић

Црно – бели у првом мечу другог кола гостују велшком Конахс Кију (20.45 РТС 1), екипи која је избацила врло добри шкотски Килмарнок. Због тога су у Партизану опрезни, јер погрешан приступ дуелу може донети невоље.

- Очекивали смо Килмарнок за противника, констатно их скенирали и закључили да су јако добри. То је уосталом тим који је прошле сезоне победио и Ренџерс и Селтик. Испало је другачије, играћемо с Велшанима. Не свиђа ми се што их многи потцењују и што нам намећу улогу великог фаворита. Конахс Ки није случајно у другом колу, чврста су и дисциплинована екипа коју морате да знате како да нападнете. У сваком случају, ми последња три-четири месеца нисмо никога добили лагано, ниједну екипу, па немамо простора да размишљамо како ћемо сада само одрадити посао. Бољи сигурно јесмо, али то морамо да покажемо на терену – рекао је тренер Саво Милошевић.

Млади стручњак је упозорио да је Килмарнок у две утакмице надиграо Велшане, али да је на крају испао.

- Ето, такав је фудбал. Конахс Ки је два пута шутнуо на гол и постигао два гола и прошао даље. Шкоти су били доминатни, али су промашили велики број шанси. Верујем да се нама то неће десити, свесни смо важности ове утакмице. Већину мечева у нашој лиги играмо практично против бункера, већина тимова игра слично као Конахс, повуче се на 30 метара. Физички је изузетно тешко пробити се кроз десет људи испред себе.

Велшани су чврста екипа, која игра на ,,тучу“.

- Ми морамо то избећи. Морамо одиграти тако да им то не дозволимо. Не бојимо се ,,туче“, али наш стил је другачији и верујем добитни. 

Милошевић је подвукао да његова екипа још увек није достигла жељени ниво форме.

- Иза себе имамо четири недеље рада, а потребно нам је пет-шест. Овај двомеч улази у завршни део припрема, хтели ми то или не. Но, како је тако је, следи нам утакмица са озбиљним ривалом  – казао је Милошевић.

И. Лазаревић

Фото: Фудбалери Партизана пред пут у Велс, фото: ФК Партизан/М. Тодоровић

Упозорење Бранка Остојића: Не смемо да упишемо бодове пре утакмице

Сама чињеница да је Конахс Ки надиграо трећепласирани тим Шкотске позива на опрез. А, то је и најчешћа констатација која се могла чуди од фудбалера Партизана пред пут у Велс. Врло јасну поруку за навијаче црно-белих и љубитеље фудбала у Србији имао је искусни штопер Бојан Остојић.
     - Изненађења у квалификацијама има у сваком колу, увек неко скине скалп фавориту. Мислим да нам неће бит тако лако као што људи мисле. Конахс Ки је показао квалитет, дао је два гола јакој екипи Килмарнока. Не смемо да упишемо бодове пре утакмице - упозорава Остојић.

Потенцирање прича о полуаматерима и играчима који се поред фудбала баве другим занимањима не свиђају се Остојићу.

- Не волим што их  називају менаџерима, конобарима, инжењерима… Они су професионалци као и ми и нису случајно ту где јесу. Избацили су озбиљну екипу, показали квалитет. Ми морамо да узвратимо на њихову грубу игру ако мислимо да прођемо. Морамо да будемо концентрисани, стрпљиви и врло опрезни -  додао је штопер и још једном одбацио могућност да коментарише потенцијалног ривала у 3. колу.

- Не. Договорили смо се раније да не причамо о наредном ривалу. Такав сам и пре био. Идемо степеник по степеник, из утакмице у утакмицу.

EUR/RSD 117.1199
Најновије вести