Тренер Спартака Владимир Гаћиновић најављује храбру игру против Војводине

Они који су пратили утакмицу 9. кола Суперлиге Србије између Спартака и Чукаричког, истичу да у њој Суботичани нису били миљеници спортске среће.
Lazar Tufegdzic1
Фото: Лазар Туфегџић (29, десно) вратио се у Спартак, фото: ФК Спартак

Изгубили су “брђана” минималним резултатом (0:1), иако су пружили веома добру партију, а спортски директор “плавих голубова” Љубиша Дунђерски приметио је да, када тим са севера Бачке игра слабије, успева да побеђује, а када подигне ниво партија, остаје без бодова. Било како било, пред Спартаком је тешко гостовање у Новом Саду, а Владимир Гаћиновић, шеф стручног штаба овог тима овако је оценио изгледе своје екипе:

- Овог пута биће нам много теже него у неким ранијим сезонама када смо гостовали на “Карађорђу”. Војводина је, доласком тренера Ненада Лалатовића, добила неку нову енергију, игра много боље и агресивније и, коначно, остварује одличне резултате. Чини ми се да је управо Лалатовић, којег изузетно ценим и као човека и као стручњака, најјача карика у тој екипи и знам да нас чека јако тежак задатак. С друге стране, ми нећемо одустајати од наше филозофије, јер нам је основна замисао да разигравамо младе фудбалере и остварујемо што је могуће боље резултате. У Нови сад никако не долазимо с белом заставом, већ желимо да се надигравамо с домаћином у отвореној и мушкој утакмици.

У оба тима доста је играча који су у неким ранијим периодима њихових каријера играли за клубове који ће им данас бити ривал.

- То је тачно, јер сам и сам радио у Спартаку са Аранђелом Стојковићем, Огњеном Ђуричином и Немањом Николићем - јасан је био Гаћиновић. - Знам колики квалитет они поседују, јер је реч о сјајним  фудбалерима, који, уз остале првотимце Воше, чине одличну целину. Код нас, опет, играју Дамјан Гојков, Никола Срећковић и Стефан Денковић, који су раније били играчи новосадског тима, док је Давид Дунђерски каријеру почео у омладинској школи Војводине. То сведочи, по мени, да ће и једни и други имати велики мотив да се докажу, тим пре што ће ТВ Аренаспорт преносити утакмицу.

Суботичани ће, у то нема никакве сумње, настојати да “побркају лончиће” Новосађанима.

- Наш циљ је да се храбро супротставимо Војводини, одиграмо одважно, агресивно и нападачки. Очекујемо исто тако оријентисаног супарника, па сам сигуран да ће публика на новосадском стадиону имати прилику да ужива у добром и занимљивом војвођанском дербију. Нећу моћи да рачунам на Текијашког због суспензије, али се у тим вратио Лазар Тувегyић, који нам пуно значи. Незахвално је прогнозирати победника у вечерашњем сусрету, а ми ћемо покушати да се наметнемо игром и остваримо циљ - додао је Владимир Гаћиновић, човек који је, такође, у једом делу своје каријере радио с млађим категоријама играча у Војводини, а био је и помоћник у стручном штабу сениорске екипе овог клуба, у време када ју је водио Александар Веселиновић у свом првом мандату.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести