Тренери Белић и Павићевић реални после утакмице Бечеј – Бачка: Гости ни из чега узели бод

Када је резултат у питању, сусрет између Бечеја и Бачке из Суботице одигран на стадиону крај Тисе, протекао је мирољубиво (1:1).
Belic i Pavicevic
Фото: Тренери Бечеја и Бачке Милан Белић и Саво Павићевић, фото: В. Јанков

На терену, међутим, није било баш тако. Тренер гостију Саво Павићевић је, пола сата пре краја, због приговора судији, морао да оде у свлачионицу, а везиста Бечејаца Страхиња Илић је, због друге јавне опомене, десетак минута раније оставио саиграче бројчано слабијим. Поделом плена далеко задовољнији морају да буду Суботичани, који су до њега стигли у надокнади времена. С овом констатацијом сложили су се и шефови стручних штабова ривала суботње утакмице.

- Према виђеном, треба да славимо освајање бода - искрен је био Саво Павићевић. - Ремијем сам задовољан, јер смо из ничега освојили бод. Није алиби, али оправдање за слабије издање мојих играча налазим у умору. Много смо се истрошили у досадашњем току првенства, па сам и очекивао да ћемо у завршници пасти у форми. Изузев „зицера“ Глишовића у почетку дуела, нисмо озбиљније припретили. Спорт, међутим, тражи стопостотно залагање, иначе вам се никакво улагање не враћа. Морам да признам да смо до ремија дошли и незаслужено, јер је домаћин показао већу жељу, био је опаснији и треба да тугује за изгубљеним бодовима.

Милан Белић, тренер Бечеја, овако је видео утакмицу и чињеницу да је његов тим остао без сва три бода:

- Немам шта да замерим мојим момцима. Играли су против екипе која је на високом, другом месту. Слично нам се десило у Панчеву, где смо у финишу утакмице изгубили утакмицу. Млада смо екипа по годинама, тек смо у формирању, па томе плаћамо данак. Морамо да радимо и радимо, па ће ствари доћи на своје место. Што се утакмице тиче, било је врло драматично. Играло се борбено, било је лепих акција, шанси, наших далеко више, на крају крајева и голова. Испунили смо наш циљ, а то је да се, без обзира на квалитет ривала, надигравамо, било на нашем или противничком терену и да играмо офанзивно - нагласио је Белић.

Ипак, направили су младићи са Тисе помак. Први пут у овој полусезони повезали су три утакмице без пораза. 

- Штета је што нисмо укњижили победнички хет-трик., којем смо били јако близу. Не кажем да немамо потенцијала, али недостаје нам искуство за веће домете. Морамо да будемо задовољни што смо с овако младом екипом узели оволико бодова - констатовао је најискуснији Бечејац Милорад Јањуш, који је због повреде листа остао ван терена после примљеног гола.

В. Јанков

EUR/RSD 117.1544
Најновије вести