ТСЦ гостује у Лазаревцу (16.30)

Одиграли су фудбалери ТСЦ –а одличан сусрет против Црвене звезде у минулом првенственом колу, али су на крају, ипак, терен напустили погнутих глава (1:2).
1
Фото: ФК ТСЦ

Пораз је био болан, али се још једном потврдило да Бачкотополчани имају квалитет за сам врх табеле у Суперлиги, самим тим и  шансу да изборе пласман у неко од европских такмичења. Екипу из Бачке данас очекује тежак задатак, јер одлази на гостовање у Лазаревац, где ће јој домаћин бити искусна екипа Колубаре, која је у пролећном делу првенства освојила исто бодова као и ТСЦ.

- Гостујемо правој домаћинској екипи, која је 80 одсто бодова узела у Лазаревцу – објаснио је тренер ТСЦ–а Жарко Лазетић. - Колубара има искусне играче који знају да промене ритам утакмице, да је контролишу и поведу у смеру у којем то желе. Главна битка ће се водити на средини терена. Намера нам је да наметнемо наш ритам и интензитет, док ће ривал  покушати да контролише утакмицу на другачији начин, уз ситне фаулове и прекиде. Видећемо ко ће у свему томе успети да се наметне.   

Лазетић је нагласио да нема проблема да мотивише екипу, јер су играчи које предводи свесни да им је пораз од Звезде, као и начин на који су га доживели, најбоља инспирација за данашњи дуел.

- Више проблема да мотивишем играче имао бих да смо победили. Овако, момци су остали ускраћени за нешто што је изгледало да им припада и што су заслужили. Због тога верујем да ће на терен успети да пренесу добру реакцију коју су имали и на тренинзима током протеклих дана. Мислим да смо спремни, посебно због тога што нам је потребна потврда добрих игара које смо до сада пружали - додао је Лазетић.   

Одбрамбени играч Аранђел Стојковић сложио се да је атмосфера међу играчима одлична после утакмице с Црвеном звездом.   

- Против београдских црвено-белих одиграли смо изванредан сусрет, по мени, то је била наша најбоља партија у пролећном делу сезоне. Верујем да ће данашњи меч бити сасвим другачији. Биће то борбена утакмица по тешком терену, мораћемо максимално да се боримо за сваку лопту и у сваком дуелу и онда да пробамо да искористимо шансе које будемо правили. Олакшавајућа околност је та што нам се у екипу враћа најбољи играч ове сезоне Саша Јовановић  и мислим да ће управо он бити човек одлуке против Колубаре - рекао је Стојковић.  

Утакмица између Колубаре и ТСЦ–а  игра се од 16.30 часова, а пренос је на првом Премијум каналу ТВ Аренаспорт. 

Г. Ковач  

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести