ТСЦ из Бачке Тополе сутра лети на припреме у Турској

Експедиција ТСЦ-а из Бачке Тополе сутра лети пут Белека у Турској, где ће наставити припреме за сезону у којој је такмичарска екипа одмах иза Црвене звезде и Партизана на суперлигашкој табели.
tsc backa topola
Фото: Youtube Printscreen

За разлику од конкурената, Бачкотополчани су већ одиграли једну пријатељску утакмицу, победили су суботички Спартак са 4:1, а данас ће одиграти и други контролни меч, на гостовању код Вождовца у Београду. Шеф стручнох штаба ТСЦ-а Жарко Лазетић задовољан је припремама код куће, а о наставку у турском летовалишту ослонце припрема поставио је на уигравање тима и унапређење линија у саставу што би допринело подизању нивоа игре у свим сегментима.

-Обично се у првом делу припрема говори да је нагласак на физичком моменту, али ја то гледам као саставни део једног механизма, где не бих припреме да делим на ове или оне моменте – каже Лазетић. –Од првог до завршног чина припрема циљ је јединствен: да изгледамо што боље у свим фазама игре, да вежбамо своје принципе и да их учврстимо до фазе коју смо и желели да постигнемо. У временским приликама до сада смо имали савезника, верујем да ће и у Турској време бити погодно за реализацију свега што смо замислили.

Важан сегмент на припремама јесте и успостављење амбијента у коме ће сви играчи да осете припадност клубу, уз свесрдну подршку свих структура, од управе, чланова стручног штаба, навијача...


Четири теста у Белеку

Поред две утакмице које су планирали пре поласка у Турску, против Спартака (4:1) и данас са Вождовцем, ТСЦ ће у Белеку имати још четири провере. Најпре ће са руским Ахматом из Грозног упоредити вредност у недељу, 15 јануара, потом следе утакмице са Дебрецином 19. и четири дана касније са Партизаном, а серију ће завршити 26. јануара сусретом са Штурмом из Граца. Повратак у Бачку Тополу планиран је 27. јануара.


-Припреме код куће су биле на нивоу какав смо и желели – наставио је најбољи тренер у Покрајини у минулој години, на основу оцене руководства ФС Војводине. – Свак је могао да уочи и оцени да је реч о здравом колективу који јако добро зна и шта хоће и колико може. Имали смо пуно више времена за рад, него што је то било уобичајено ртанијих година, због мундијалске паузе. Направиули смо добру базу за наставак припрема. Увек је тај други део занимљивији, имаћемо више утакмица на репертоару. Морам да похвалим момке јер су на припреме дошли спремни, што значи да су доследно одговорили на обавезе које су преузели приликом одласка на продужени одмор.

Задовољан приновама Радином и Цветиновићем, Лазетић је истакао колико је управа имала развијен слух за потребе струке. Што се здравственог билтена тиче, Крсмановић је озбиљније повређен, неће путовати у Турску и његов опоравак трајаће око две месеца. Остали су спремни и расположени да максималним ангажовањем на припремама дочекају наставак првенства, са јасним циљем чија пројекција завршава на европском путу.

Л.Бакмаз

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести