ТСЦ наставио припреме за пролећну сезону: Првенство тек сада почиње

БАЧКА ТОПОЛА: Фудбалери ТСЦ –а су поново на окупу. После два дана одмора јуче су, у добром расположењу, одрадили тренинг у својој академији.
t
Фото: Fudbaleri TSC-a pred meč sa Partizanom u Beleku

„Плаво–бели“ су се петак вратили са припрема у Турској, где су одиграли четири јака контролна меча, забележили три ремија и победу, у окршају са аустријским Штурмом (3:1) и показали да спремно очекују наставак првенства у Суперлиги Србије.

– За разлику од прошле године, када нас је у Турској пратило хладно време, овога пута услови су били идеални, није било ни тежих повреда, оне лакше су брзо саниране. Сада су сви у строју, за све имам само похвале, виђено је доста добрих ствари, радује и то што има простора за напредак, не обазиремо се колико имамо бодова и на којем смо месту. Не гледамо табелу, за нас првенство као да тек сада почиње, гостовањем Новом Пазару – казао је тренер ТСЦ –а Жарко Лазетић.

ТСЦ се појачао у прелазном року, обавезе су потписали фудбалер средине терена Милан Радин (31), који је ситигао из Динама из Батуимија, искусни дефанзивац Душан Цветиновић (Раднички, Крагујевац, 34) и мађарски интернационалац, бочни играч, Адриан Секе (24), позајмљен из друголигаша Диошђера, који је рођен у Сенти.

– Поред толико изазова на оба такмичарска фронта, ништа не смемо да препустимо случају у веома захтевној сезони. Картони и повреде су саставни део фудбала, хоћемо у сваком тренутку да рачунамо на 18 играча, који су спремни да остану на нивоу онога што је ТСЦ приказао јесенас, ако је то могуће да будемо и убедљивији. Зато смо и ангажовали фудбалере за које мислимо да ће нам донети оно што нам је потребно. Радин је сјајан играч средине терена, Цветиновић је био капитен Ланса, а Секе је позиван у најјачу селекцију Мађарске, добро ради – појаснио је Лазетић.

Бачкотополчани су тренутно трећеплаирани тим шампионата, имају четири бода мање од Партизана, а исто толико више од четвртопласираног Чукаричког. Јесенас су у 21 мечу забележили 13 победа, шест ремија и два пораза. У шампионату су изгубили само од Партизана и Новог Пазара.

– Пазарце пратимо, не само због тог несрећног пораза, јер се у недељу састајемо са њима. Добро су радили у Турској, пратили смо их, колико смо могли. Примили су само један гол, и то из пенала, на пет утакмица. Тренер Саша Станковић је мој пријатељ, види се његово дело, поштујем га и надам се, ипак, да ће ТСЦ да врати Новопазарцима мило за драго. Оно што је загарантовано: играће се добар фудбал, нека победи бољи.


Сутра с Графичаром

Меч против Штурама (3:1) требала је да буде генералка ТСЦ-у пред наставак првенства, али како са Новим Пазаром играју тек у недељу Лазетић је одлучио да сутра одиграју контролни меч са београдским Графичаром у Бачкој Тополи.

Меч на теренима Академије почиње у 13 сати.


Континуитет је одлика ТСЦ-а, амбијент је сјајан, атмосфера је породична, а прави сарадници су председник Јанош Жембери и директор Саболч Палађи. Жеља клуба је да игра у Европи, а ако Звезда освоји дуплу круну треће место води директно у Лигу Европе. Бачкотополчани су сада на добром путу.

– Тек смо на пола пута – тврди Лазетић. – Нема лаких ривала, сви су добро спремили појачали се трка је дугачка, али се надамо да ћемо на крају испунити циљ. Распоред нам ни мало није лак, а ту је и плеј оф, свакако да ћемо урадити све да задржимо треће место.

Г. Ковач

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести