ТСЦ представио Дамјана Достанића, стигао из Ајакса

БАЧКА ТОПОЛА: Млади нападач Дамјан Достанић представљен је данас у Бачкој Тополи као прво велико појачање ФК ТСЦ за следећу сезону.
d
Фото: Youtube Printscreen

"Од првог тренутка осећам се овде веома добро, прихватили су ме одмах. Такође, веома су добри услови, када погледам терене, заиста сам задовољан“, рекао је Достанић на данашњем представљању у Фудбалској академији ТСЦ у Бачкој Тополи.

Достанић је оценио и да је за њега ово веома добра одлука и да сматра да је изабрао добар пут да се развије као фудбалер баш у ТСЦ.

"Желим и да учествујем и у наставку добрих резултата са којима је овај клуб почео пре неколико година“, казао је осамнаестогодишњи Достанић, који се на конференцији појавио у дресу ТСЦ.

Шеф стручног штаба ТСЦ Золатан Сабо је изразио задовољство што је ТСЦ успео да у своје редове доведе Достанића, који долази из велике Ајаксове школе фудбала.

"Дамјан је репрезентативац Србије и велики потенцијал. Уверен сам и да је за нас он заиста велико појачање, а на њему ће бити да то докаже“, рекао је Сабо.

Сабо је истакао да је сасвим сам сигуран да ће млади Достанић „оправдати очекивања и да ће се у ТСЦ добро осећати“, као и да ће му клуб из Бачке Тополе послужити за то да направи прве кораке у озбиљном професионалном фудбалу и животу.

"Изузетно ми је драго сто смо довели овакво талентованог момка и желим му сву срећу, и пуно успеха, прво са ТСЦ-ом, а затим у даљем току каријере“, казао је шеф струке у ТСЦ.

Достанић, који долази из холандског Ајакса, рођен 2001. године у Ротердаму и нападач је омладинске репрезентације Србије.

Многи га пореде са некадашњим нападачем Партизана и репрезентације Србије Александром Митровићем, пре свега по осећају за гол и по стилу игре.

Од Достанића се очекује да се у екипу уклопи до почетка следеће сезоне, када ће ТСЦ играти и европско такмичење, што ће за њега бити додатан мотив.

Млади играч је у четвртак допутовао у Србију, а одмах потом је стигао у Бачку Тополу, где се упознао са условима у Фудбалској академији.

Достанић је са ТСЦ потписао трогодишњи уговор, а већ данас се прикључује екипи на тренинзима у Бачкој Тополи.

 

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести