ТСЦ: Стадион у Сенти неосвојива тврђава

Фудбалери ТСЦ –а нису победили у суперлигашком дербију с Војводином, али су после ремија (2:2), ипак, имали разлога да буду задовољни.
Ј. Грлић
Фото: Ј. Грлић

Наставили су серију непобедивости на стадиону у Сенти и при томе приказали солидну партију. Имали су Тополчани у припремном периоду доста потешкоћа, ни одбрана, а ни навала нису биле на висини задатка, али у мечу с Вошом плаво–бели су показали да се враћају у прошлосезонску форму и да ће и у новом првенству играти значајну улогу у елити. Додуше, на почетку сусрета се Тополчани нису најбоље сналазили, а у једном тренутку на почетку другог дела, после кикса Варге, имали су и неповољан резултат (1:2). Ипак су у послењих трдесетак минута, када је тренер Золтан Сабо у ватру убацио  Зеца, Антонића и Дуроњића, заиграли много боље и врло брзо успели да анулирају предност Новосађана. Могли су, уз мало среће, да у финишу стигну и до победе.

- Знали смо да нас очекује тежак меч с Војводином – рекао је тренер ТСЦ –а Золтан Сабо. – Нисмо још у пуној форми, међутим, на крају смо ипак задовољни резултатом и тиме како смо одиграли сусрет. Изненадило нас је вођство Новосађана, нисмо очекивали да ћемо морати да јуримо резултат. Ипак, на крају све је испало добро, успели смо да изједначимо, а у финишу смо можда могли да дођемо и до победе.

Као и у минулом првенству, нападачи Владимир Силађи и Ненад Лукић били су носиоци игре Тополчана и стрелци. Лукић је постигао погодак после пенала и одбијене лопте, а Силађи је погодио мрежу Симића с петнаестак метара у 79. минуту.      

- Добио сам сјајну лопту од Зеца, нашао сам се сам испред Симића и нисам могао да погрешим – објаснио је Силађи. – Резултат је реалан, Војводина је била нешто боља у првом делу сусрета, а ми у наставку. Можда смо могли да стигнемо и до победе, али и Новосађани су имали неколико добрих прилика. Знали смо да су прекиди Дринчића велика опасност, а, ето, примили смо погодак после слободног ударца и оштрог центаршута. Најважније је ипак да смо освојили бод.

У среду Тополчане очекује гостовање на Бањици и сусрет с Радом.  

Г. К. – С. Ст. 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести