ТСЦ У ПРВОМ КОЛУ ЛИГЕ ЕВРОПЕ ГОСТУЈУ ВЕСТ ХЕМУ (21) Верују да ће се и они нешто питати

Жреб очигледно у Европи није био наклоњен фудбалерима ТСЦ-а. У квалификацијама за Лигу шампиона Тополчани су играли с Брагом, а на старту Лиге Европе гостују енглеском Вест Хему, који је у минулој сезони тријумфовао у Лиги конференција.
ТСЦ / Ракоњац и Јовановић, нападачи ТСЦ-а, у мечу са Железничаром
Фото: ТСЦ / Ракоњац и Јовановић, нападачи ТСЦ-а, у мечу са Железничаром

У њиховој групи су још немачки Фрајбург и грчки Олимпијакос. Међутим, у табору тренутно водећег клуба Суперлиге Србије нису оптерећени гостовањем у Лондону. Свесни су могућности, али се, ипак, надају да ће оставити добар утисак. О бодовима нико не говори, али прижељкују добар резултат.

– Можда ћемо да примимо шест голова – рекао је тренер ТСЦ-а Жарко Лазетића. – Видели сте како игра Манчестер сити, а „грађани” су се у суботу мучили с Вест Хемом. „Чекићари” имају страшне играче, за њих игра Лукас Пакета, један од водећих фудбалера Бразила. Ми имамо свој пут и стратегију. У сваки меч улазимо да победимо, тако ће бити и вечерас у Лондону. Свесни смо квалитета Вест Хема, знамо како играју, гледали смо све њихове мечеве. Имају невероватну транзицију, лопта је врло брза, а акције једноставне. Наравно, припремили смо се, видећемо како ће то све да изгледа. Искуснији смо за две утакмице са Брагом, покушаћемо да уживамо. За нас је играње у Лиги Европе поклон, који желимо да имамо сваке године – рекао је Лазетић. 


Вест ХемТСЦ

ЛОНДОН: Олимпијски стадион, капацитет 60.00 гледалаца, судија: Филип Глова (Словачка), почетак 21 сат.

ВЕСТ ХЕМ: Фабијански – Цоуфал, Зума, Агеред, Емерсон –Соучек (Керер), Ингс, Пакета – Бровен, Провс, Бенрахма.

ТСЦ: Илић – Цветковић, Ђорђевић, Стојић, Антонић, Петровић – Радин, Станић, Ђаковац – Јовановић, Ракоњац (Пантовић).


У Лондон су отпутовала 23 играча, а међу путницима није било искусног штопера Јосипа Чалушића. Уместо њега, у авиону је био млади Вукашин Крстић.

– Чалушић је важан шраф у нашој игри – казао је Лазетић. – Али смо навикли да играмо без неколико стандардних играча. Нећемо ништа мењати, покушаћемо да играмо као и на свим досадашњим утакмицама, видећемо како ће то да изгледа. У сваком случају, после сваког меча ми растемо. Председник клуба Јанош Жембери је врло јасно рекао да клуб има циљ, стратегију и да за неколико година буде равноправан с другим тимовима у Европи. А то не иде баш брзо. Као што сам рекао, Вест Хем је велики фаворит, али сам убеђен да ћемо се и ми питати.


Тренер Мојес: Фаворити смо

Екипа Вест Хема је права легија странаца. Голман Фабијански је из Пољске, а Ареола из Француске, те репрезентативци Чешке Цоуфал и Соучек, Мексиканац Алварез (неће играти због картона), Зума из Француске, па Мароканац Агаред, који је блистао на Мундијалу, Немац Керер...

– Циљ је да се нађемо у завршници Лиге Европе – казао је искусни тренер „чекићара” Дејвид Мојес. – Екипу ТСЦ-а не познајем, гледао сам неке од њихових мечева, види се да је клуб организован, да имају добар систем игре. Наравно, очекујем победу, гледао сам Звезду у мечу са Ситијем, вероватно ће план игре Тополчана бити сличан као и код Београђана. Вероватно је да ће да им буде јако важно да дају гол у првом делу игре.


Играчи ТСЦ-а су помно пратили мечеве Вест Хема у Премијер лиги, а неколико пута одгледали су њихов последњи окршај са Манчестер ситијем.

– Није Вест Хем случајно у врху Премијер лиге – истиче капитен тима Горан Антонић. – У већем делу меча са Ситијем били су равноправни. Имају заиста фантастичне фудбалере, играју брзо и једноставно. Међутим, нису нерањиви и они имају мана. Свесни смо да нас очекује тешка утакмица, али смо спремни за борбу. Нашли смо се у јако тешкој групи, али се надамо, ипак, да можемо до трећег места и да и у пролеће играмо у Европи.

Г. Ковач

Лига Европе

Данас

А група

Вест Хем – ТСЦ (21)

Олимпијакос – Фрајбург     (21)

Б група

Ајакс – Олимпик (М)  (21)

Брајтон – АЕК    (21)

Ц група

Ренyерс – Бетис        (21)

Спарта  - Арис   (21)

Д група

Аталанта – Раков       (21)

Штурм  - Спортинг     (21)

Е група

ЛАСК – Ливерпул       (18.45)

Сен Жилоаз – Тулуз   (18.45)

Ф група

Панатинаикос – Виљареал (18.45)

Рен – Макаби (Х)       (18.45)

Г група

Сервет – Славија       (18.45)

Шериф – Рома   (18.45)

Х група

Бајер – Хакен    (18.45)

Карабаг – Молде       (18.45)

 

Лига Конференција

Данас

А група

Слован  - Клаксвик    (21)

Лил – Олимпија         (синоћ)

Б група

Макаби (ТА) –Бреидаблик (21)

Зорја – Гент      (21)

Ц група

Динамо – Астана        (21)

Виторија (П) -  Балкани     (21)

Д група

Клуб Бриж – Бешикташ      (21)

Лугано - Бодо/Глимт (21)

Е група

Легија - Астон Вила   (18.45)

Зрињски – Алкмар     (18.45)

Ф група

Ференцварош –Чукарички (18.45)

Генк – Фиорентина    (18.45)

Г група

Ајнтрахт – Абердин    (18.45)

Хелсинки – ПАОК       (18.45)

Х група

Фенербахче – Нордсјиланд        (18.45)

Лудогорец – Спартак (Т)    (18.45)

EUR/RSD 117.1131
Најновије вести