ТСЦ украо Звезди бод у Београду

Црвена звезда – ТСЦ 1:1 (1:1)
fudbal lopta pix
Фото: pixabay.com

После Партизану фудбалери ТСЦ-а узели су у Београду два бода и Црвеној звезди и показали да су озбиљна екипа. Одиграли су добру утакмицу изабраници Жарка Лазетића који је сигурно задовољан оним што су приказали.

Осим два гола мало тога је виђено у првом полувремену меча на стадиону ,,Рајко Митић“. Екипе нису деловале нарочито инспирисано, играло се углавном на средини терена, са доста грешака. ТСЦ је отупио оштрицу напада Црвене звезде, нису се видели њени најбољи играчи, док је сам тек повремено изводио сувисле акције. У 42. минуту искористио је грешку бека домаћих Азарова, преко Јовановића који је постигао ефектан гол. Вођство, међутим, није дуго трајало јер је Црвена звезда убрзо изједначила. После слободног ударца Катаија Милуновић је шутирао главом, лопта најпре погодила стативу а потом голмана Илића у ногу и завршила у мрежи.

Пре тога требало би издвојити стативу Кангве, за црвено-беле и  прилику Раткова за ТСЦ, када је Борјан одбранио. То је буквално било све у првих 45 минута.

Почетак наставка припао је ТСЦ-у  који је био доста ангажован и онемогућавао протокол лопте црвено-белих. Домаћин је тек повремено претио али ништа од тога није било озбиљно. Потом су Београђани за кратко време имали две добре прилике али оба пута шутирали су преко гола. Црвена звезда се пробудила и преузела иницијативу. Мађутим, ни ТСЦ није остајао дужан – у неколико наврата био је опасан на половини црвено-белих али није успео то да валоризује. Велику шансу, међутим, имала је Црвена звезда али је шут Кулибалија зауставио Илић.

До краја није било узбуђења и остало је 1:1.

И. Лазаревић

БЕОГРАД: стадион ,, Рајко Митић“, гледалаца: 7.000. Судија: Симовић (Ловћенац). Стрелци: Илић (аутогол) у 45. за Црвену звезду а Јовановић у 42. минуту за ТСЦ. Жути картони: Ераковић (Црвена звезда) а Кувељић, Стојић, Стојковић (ТСЦ).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Борјан 6, Драговић 6,5, Милуновић 6,5, Ераковић 6, Гобељић 6,5, Срнић 6 (Николић 6), Кангва 6,5 (Бен), Азаров 5 (Канга 6,5), Букари 6,5 (Мустафа), Пешић 6 (Кулибали 6), Катаи 6,5.

ТСЦ: Илић 6, Стојковић 6, Стојић 6 (Станојев 6,5), Чалушић 6,5, Цветковић 6, Кувељић 6 (Томановић), Ђаковац 6,5, Петровић 6 (Антонић), Јовановић 7, Ратков 6,5 (Вукић 6), Милосављевић 6.

 

EUR/RSD 117.1207
Најновије вести