Партизан с убедљивих 3:1 савладао Звезду у дербију

Партизан је у 154. вечитом дербију шеснаести пут као гост савладао Црвену звезду, тријумфујући са 3:1 на њеном стадиону "Рајко Митић".
derbi zvezda partizan Tanjug Dimitrije Gol
Фото: Tanjug/ Dimitrije Gol

Кратко одмеравање снага на почетку другог полувремена прекинуо је брз и ефектан напад Црвене звезде у 48. минуту, којим је анулирана предност Партизана. Руиз је одлично асистирао Ричмонду Боаћију који је матирао голмана Манојловића, постигавши свој седми гол у овом првенству. 

Партизан од 68. минута поново води. У великој гужви после корнера у шеснаестерцу Црвене звезде се најбоље снашао првотимац црно-белих Тавамба, који је главом послао лопту у мрежу. Ипак, остала је сумњива ситуација јер су играчи Црвене звезде сигнализирали да је Тавамба у скоку фаулирао голмана Манојловића, али је судија само одмахнуо главом и показао на центар.

У 79. минуту сјајан напад Партизана и изузетан дупли пас између Ђуричковића и Леонарда који у пуном налету истрчава сам пред голмана и из прве шутира за свој други погодак на мечу и 1:3 на семафору. Леонардо је овим погодком преузео лидерску позицију на листи стрелаца са 19 постигнутих голова до сада.


Прво полувреме утакмице обележила је офанзивна игра обе екипе, уз неколико пристојних прилика са обе стране. Иако се очекивало да Партизан крене офанзивније јер су они ти који јуре лидера на табели, црно-бели су у уводним минутима утакмице ипак били у помало подређеном положају на терену и прву прилику су већ у другом минуту имали домаћини прилику после прекида из корнера, али је лопта отишла поред гола.

Затим је у деветом минуту играч Партизана Урош Ђурђевић је добио одличну дубоку лопту и у пуном налету шутирао из прве али право у добро постављеног Звездиног голмана Филипа Манојловића, који је лопту одбио назад у поље.

Од 21. минута Партизан води, након што је Леонардо одлично извео слободан ударац и изнедио голмана Црвене звезде који је очекивао центаршут а не директан ударац на гол.

Пред крај првог полувремена смо видели две одличне прилике за Црвену звезду, али је из обе као победник изашао голман Партизана Кљајић. Прво је Канга из слободног ударца са преко 20 метара одлично шутирао директно на гол у 41. минуту али је удаљеност ипак била превелика да се изненади добар голман. Већ у наредном минуту је Звезда поново изгубила лопту и Партизан је имао брз контранапад, а Плавшић је укосо са леве стране сам истрчао испред Кљајића, који је поново сјајно интервенисао.


Туча навијача Партизана и полиције пре дербија

Навијачи Партизана сукобили су се са полицијом два сата пре почетка 154. вечитог дербија на стадиону Рајко Митић. До туче је дошло када су на Аутокоманди присталице црно-белих хтеле да до стадиона дођу улицом Љутице Богдана, трасом којом долазе навијачи Звезде, што је полиција спречила.

Навијачи су бакљама, димним бомбама и топовским ударима засули припаднике полиције, али је полиција успела да смири ситуацију.

Три полицајца лакше повређена
Три полицајца данас су лакше повређена у инциденту у близини стадиона Рајко Митић када их је каменицама гађала група навијача, сазнаје Танјуг.
Претходно је Танјугов извештач јавио да су се навијачи Партизана сукобили са полицијом када су на Аутокоманди присталице црно-белих хтеле да до стадиона дођу улицом Љутице Богдана, трасом којом долазе навијачи Звезде, што је полиција спречила.

Полиција је међутим успела да смири ситуацију.
У МУП је Танјугу речено да није било већих инцидената и туча највијача уочи дебрија Партизана и Црвене звезде на ФК стадиону Рајко Митић.
Због одржавања дербија, околину стадиона обезбеђује велики број припадника полиције.

У београдском Таксију Танјугу је речено да су од Аутокоманде па све до Црнотравске јако велике гужве у саобраћају, док се од Славије до стадиона Рајко Митић повремено затварају за саобраћај све улице укључујући и Љутице Богдана.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести