Тумбаковић: Норвешка важна, али не и пресудна

БЕОГРАД: Свестан сам очекивања уочи дуела против Норвешке у Ослу, али нема притиска. Прошао сам много тога, ова утакмица је врло важна, али није пресудна, рекао је селектор фудбалске репрезентације Србије Љубиша Тумбаковић.
tumbakovic, tanjug
Фото: Tanjug (AP foto/Darko Vojinović), arhiva

Он је на онлајн конференцији за медије истакао да ће екипа све учинити да се после 20 година пласира на Европско првенство, а за то ће јој бити потребно да прво победи Норвешку, а потом и у новембру, у Београду, бољег из дуела Шкотске и Израела.

"Наша жеља је да остваримо добар резултат, све ћемо урадити да до њега дође. Морамо да играмо на свој квалитет и да прилагодимо игру како нама одговара. Колико ћемо бити инспирисани, концентрисани, то су детаљи на којима морамо да порадимо. Са друге стране они имају квалитет, имају и Халанда, компактни су", истакао је Тумбаковић.

Селектор је за овај меч, као и за наредна два у Лиги нација против Мађарске и Турске позвао 30 фудбалера и каже да на све рачуна.

"Имамо три утакмице, прва против Норвешке је најзначајнија. Зато смо позвали већу групу играча. Ко ће да игра зависи од њих. Када се будемо окупили, определићемо се. Потребни су нам квалитетни играчи. Имаћемо само седам дана заједно, недовољно да се уиграмо", признао је Тумбаковић.

Србија ће 8. октобра гостовати у Ослу, три дана касније дочекаће Мађарску у Београду, док је дуел са Турском на програму 14. октобра у Истанбулу.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести