Тумбаковић: Подршка неопходна, са много мотива на Украјину

СТАРА ПАЗОВА:  Селектор фудбалске репрезентације Србије Љубиша Тумбаковић изјавио је данас да ће екипа, без обзира на мале шансе за пласман на ЕУРО 2020, са много мотива изаћи на терен против Украјине у последњем колу.
tumbakovic, fonet
Фото: FoNet

"Ништа нисмо препустили случају, направљена је детаљна анализа, било је интересантних ствари на утакмици против Луксембурга, тактичких пропуста, видећемо како ће то да буде против јачег ривала.

Шансе су нам минималне за пласман, али резултат који треба да остваримо нама је интересантан. Има ту ствари које треба да се надграде ако желимо да направимо тај помак", рекао је Тумбаковић на конференцији за медије у Старој Пазови.

Он је додао да играчи свакако имају велику жељу да се реванширају за пораз у Украјини 5:0, као и да сруше лошу статистику - шест пораза од овог ривала на исто толико утакмица и гол разлика 14:1.

"Не сумњам да ћемо направити помак у тактичкој дисциплини и одвоворности, да направимо резултат. Наравно не зависи све само од нас, они имају фантастичну тактичку дисциолибу. Можда је победа против нас и преломила ове квалификације у њихову корист", казао је Тумбаковић.

Селектор је позвао све да буду јединствени у подршци репрезентацији.

"Имамо само једну репрезентацију и требало би да сви подрже тим у правцу неког доброг резултата. Два месеца смо тек заједно, имамо четири победе у низу, има помака, то је евидентно, а може да буде још боље", поручио је Тумбаковић.

Утакмица између Србије и Украјине игра се сутра од 15 сати на стадиону "Рајко Митић", а из ФШ апелују на навијаче да се спортски понашају како не би било разлога за неку нову казну.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести