Турска: Фудбалер оптужен за напад жилетом (видео)

АНКАРА: Тужилаштво је данас покренуло истрагу против фудбалера оптуженог да је оштрим предметом за време утакмице треће лиге у југоисточној Турској повредио четири играча, саопштила је данас турска новинска агенција.
Sakarjaspor/Jutjub
Фото: Youtube Printscreen

Четири играча фудбалског клуба Сакарјаспор оптужило је Мансу Чалара из фудбалског клуба Амад да им је за време утакмице у суботу оштрим предметом нанео повреде.

Чалару је док се истрага не заврши, суд изрекао забрану кретања.

Фудбалски клуб Амад је одбацује оптужбе и оптужује супарнике за изазивање тензије и непријатељства.

Навијачи Амада су већином Курди, и често су се сретали са непријатељством када је клуб играо у регионима турских националиста.

Турци покренули истрагу због повређивања жилетом фудбалера

Турски тужиоци покренули су истрагу након оптужби према фудбалеру турског трећелигаша Амеда Мансуру Цалару да је током меча против Сакарије оштрим предметом повредио четворицу противничких играча.

Цалар је оптужен да је, верује се жилетом, нанео повреде фудбалерима Сакарије на утакмици која је у суботу завршена ремијем 1:1, наводи агенција Анадолу.

Зато је турски суд наметнуо забрану путовања Цалару све до окончања поступка.

Клуб Амед, из Дијабакира - претежно насељеном курдским становништвом, демантовао је оптужбе и оптужио фудбалере Сакарије да желе да изазову "тензију и непријатељство".

Фудбалери Амеда често се на гостовањима суочавају са тензијом, посебно у местима где влада изражен турски национализам.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести