Твенте савладао Чукарички са 3:1 у Хумској

БЕОГРАД: Фудбалери Чукаричког поражени су вечерас од холандског Твентеа са 3:1 (3:0) у првом мечу трећег кола квалификација за Лигу конференција, који је одигран на стадиону Партизана у Хумској.
fudbal
Фото: Dnevnik.rs

Поготке за тим из Енсхедеа постигли су Дан Ротс у 8. минуту, Мишел Флап у 31. минуту и Џошуа Бренет у 41. минуту, док је једини гол за тим са Бановог брда постигао Стефан Ковач у 59. минуту.

Да ће Холанђани доћи до тријумфа било је наговештено већ после тридесетак секунди меча када је голман Чукаричког Новак Мићовић одбранио зицер нападачу гостију Рикују ван Волфсвинкелу.

Након тога шансе пред голом "брђана" у првих 45 минута ређале су се као на траци, а фудбалери Твентеа обезбедили су велику предност пред реванш на свом стадиону Де Гролсх весте у Енсхедеу 11. августа (19.00).

Гости су у наставку утакмице препустили конце игре Чукаричком што је српски представник искористио и смањио предност ривала на 3:1.

Керкез: Примили смо наивне голове, ово је други ниво

Тренер фудбалера Чукаричког Душан Керкез изјавио је вечерас да су његови изабраници олако примали голове у поразу од Твентеа у првом мечу трећег кола квалификација за Лигу конференција.

Холанђани су на стадиону Партизана у Хумској славили са 3:1 и стекли велику предност пред реванш 11. августа у Енсхедеу.

"Ово је други ниво, али није све изгубљено. Примили смо наивне голове. Губили смо стрпљење, лако смо губили лопте у првом полувремену. Против оваквих тимова мораш да играш, не можеш да из другог паса губиш лопту. Ту се губила сигурност, увлачио се страх... Има и до тога што неки наши играчи још увек нису потпуно спремни. Имамо широк ростер, али треба још времена појединим фудбалерима да уђу у ритам", изјавио је Керкез за РТС после утакмице.

Стратег "брђана" поручио је да се нада бољем издању своје екипе у Холандији.

"У другом полувремену смо показали квалитет. Штета што нисмо искористили шансе, могли смо боље. Следи још један меч у Холандији, никад се не зна. Можда нам се тамо врати за неке пропуштене прилике вечерас", изјавио је Керкез.

EUR/RSD 117.1153
Најновије вести