У ЧЕТВРТАК У ЛОЗНИЦИ БАРАЖ ЗА ПОПУНУ СУПЕРЛИГЕ СРБИЈЕ (18): Инђијци улогу фаворита препуштају „дизелики“

У четвртак је на програму друга утакмица баража за попуну Суперлиге Србије у којем ће снаге да одмере фудбалери Инђије и Железничара из Панчева. Меч се игра у четвртак од 18 часова у Лозници, јер стадион Инђије нема ВАР технологију, док је реванш у понедељак у Панчеву. Инђијски зелени су у последњим колима изборили бараж, једно време били су и други на табели Прве лиге, али су на крају такмичење завршили на на трећем месту.
ФК Железничар
Фото: ФК Железничар

Сада са нестрпљењем очекују двомеч са Железничаром. Тренер Јован Голић улогу фаворита препушта ривалу.

– Ови мечеви носе посебну драж и подсећају на куп. За нас је то финале и крунисање успешне сезоне, а сусрет са суперлигашем је за нас посластица. Момци су жељни нових доказивања. Железничар је доласком Томислава Сивића подигао ниво игре, нашао је неку формулу, систем да из екипе извуче максимум. Немају пораз у плеј-ауту и направили су серију добрих резултата довољно да се нађу у баражу. Са ривалом смо имали зимус проверу и добро се познајемо. Имамо велике кадровске проблеме, остали смо без најбољег играча Јањића (скочни зглоб) и капитена Стојановића (колено), тако да им следи дужа пауза. Због картона сусрет на Лагатору пропустиће Врбић и Мијаиловић – рапортира Голић.

 Пред фудбалерима Железничара су две утакмице сезоне. Од доласка Томислава Сивића екипа игра одлично.

– Од три немогуће мисије које сам имао, решио сам две, увен сам да ћемо и овај двомеч са Инђијом у истом стилу да окончамо - рекао је Томислав Сивић, тренер „дизелке“. – Знамо да је у Инђија добра екипа. Никад нисам кукао. Увек су најбољи играчи они који су у том тренутку спремни. Има доста повређених из минулог периода, њих шест, седам. Ипак, ови момци који су ту су спремни.

Г. Ковач

EUR/RSD 117.0706
Најновије вести