У данашњем (18) војвођанском дербију Сланобарци немају право на кикс

НОВИ САД: Неочекивано, фудбалери Пролетера дошли су у неугодну ситуацију после одлуке Комисије за жалбе ФСС која им је одузела три бода у сусрету са Радничким из Ниша због неисправних лекарских прегледа, па данас у сусрету са Спартаком немају избора – ако желе у плеј-оф морају да победе.
p
Фото: Ninković (Proleter) u duelu sa Ivanićem u meču sa Crvenom zvezdom/V. Fifa

Нису Сланобарци играли слабо у Лучанима, али су поклекли, примили су два доста јефтина поготка после корнера који су их коштали бодова.   

– Без обзира на све нисам задовољан – рекао је тренер Пролетера Душан Бајић. – Морали смо боље да одиграмо у Лучанима. Сада немамо избора, за нас је данашњи сусрет са Спартаком изузетно важан. Три бода би нам пуно значила, јер бисмо се вратили на пут којим смо кренули. Свестан сам да нам је недостајало пола тима, али и поред тога морали смо боље и одлучније.  Због картона и повреда у Лучанима нису играли Андрејевић, Милошевић, Марко Јовановић, Вукасовић и Калуђеровић, а тек у другом делу у игру су ушли Нинковић и Дунђерски.


Суботичани прижељкју победу

Фудбалери Спартака су у серији слабих резултата, Суботичани су  у петак у мечу са Чукаричким (1:2) забележили и трећи узастопни пораз, па су неочекивано стигли у позицију да се боре за опстанак.

У међувремену, Суботичани су ангажовали и искусног стручњака Бранка Савића, који  ће бити први сарадник новог шефа стручног штаба Небојше Вучковића.

“Плави голубови” покушаће  да у Новом Саду освоје прве пролећне бодове.

– Време је за прве бодове – очекује Небојша Вучковић. – У последња два меча са ТСЦ-ом и Чукаричким нисмо играли слабо, али изостала је срећа. Време је да се све окрене и да прекинемо црну серију. Свесни смо да нас очекује тежак задатак. Пролетер има добар искусан тим, али смо уверени да можемо до успеха. У нешто смо бољој позицији, Николић се опоравио од повреде, и Туфегџић изгледа све боље, а Бијеловић је издржао казну.


– Сада је ситуација много боља, Андрејевић је издржао казну – објаснио је Бајић. – Опоравили су се Милошевић и Вукасовић, Нинковић и Дунђерски су потпуно фит, а и Калуђеровић је у погону. Упркос свему атмосфера је у тиму добра и сви жељно очекују данашњи меч.

Јесенас су фудбалери Пролетера славили у Суботици, после преокрета савладали су Спартак 2:1.

– Пред нама није ни мало лак задатак. Спартак има добар тим, и они су, као и ми, имали проблема са повредама. Забележили су три пораза, по некој логици требало би да зауставе црну серију. Међутим, ни ми нисмо у сјајној ситацији, бодови су нам преко потребни – додао је Бајић.

Искусни Бранислав Милошевић се опоравио од повреде згоба и спреман је за окршај.

– Изузетно важан меч је пред нама, једноставно немамо право на кикс – поручио је Милошевић. – Свесни смо да нас очекује тежак задатак, али ућинићемо све да бови остану на “Карађорђу”.

Иако тренер Бајић још није одредио састав за окршај са Спартаком, који се игра од 18 сати, претпоставља се да ће Пролетер меч почети у следећем саставу: Петрић – Милошевић, Скопљак, Андрејевић, Митровић –  Вукасовић (Кун), Дунђерски, Б. Јовановић, Томовић – Нинковић, Калуђеровић (Младеновић).

Г. Ковач

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести