У дербију кола Чукарички победио Спартак ЖК 4:1 (2:1)

У дербију 29. кола Суперлиге Србије фудбалери Чукаричког савладали су Спартак ЖК са 4:1 (2:1). У одличној фудбалској представи домаћи су били бољи и заслужено су славили.
1
Фото: Dnevnik.rs

Меч је почео веома динамично па је већ у првом минуту домаћин имао велику шансу. Овусу је центрирао са десне стране, а нико од “брђана” није успео лопту да спроведе у мрежу. Чукарички је био знатно агилнији у старту па је у 12. минуту и повео. Стрелац је из пенала био Доцић, а свему је предходио сјајан продор Белаковића са леве стране, над којим је начињен и прекршај у казненом простору Спартака.

Суботичани се нису видели у уводу меча па су у 18. минуту могли да приме још један гол. Овусу је центрирао, а Фофана са само метар није успео лопту да спроведе у мрежу. Ипак, већ у следећем минуту припретили су “голубови”. Николић је шутирао са 15 метара, али тик изнад пречке. Узбуђења су се наставила па је тако, само нешто касније, најопаснији код “брђана” Овусу лепо ушао у казнени простор, шутирао, али преко гола. И, када се то најмање очекивало - Спартак је изједначио. Стојковић је одлично извео слободан ударац са ивице шеснаестерца и савладао Белића. Полувреме је ипак завршено вођством домаћина, али после сумњивог пенала. Овусу је поново ушао у казнени простор, неко из одбране Спартака ушао у дуел, а судија Јовановић проценио - довољно за најстрожу казну. Прецизан са беле тачке био је поново Доцић.

У наставку су “голубови” кренули агилније и одмах имали шансу - али је нису искористили. Играло се динамично па је на другој страни Фофана био у изгледној прилици, али је лоше реаговао. На 2:2 могао је да изједначи Ђуричин, али је шутирао преко гола. У 65. минуту и Фофана је умало постигао гол за Суботичане, али је на срећу свог голмана лопту послао само у корнер. Уместо изједначења уследио је трећи гол за Чукарички. Доцић је извео слободан ударац, искоса са 17 метара, Остојић неспретно интервенисао и лопта је завршила у мрежи.

Све дилеме је решио у 86. минуту Кајевић када је савладао голмана Спартака са 12-13 метара, после соло акције.

И. Лазаревић

БЕОГРАД: Стадион Чукаричког, гледалаца 500, судија: Јовановић (Београд). Стрелци: Доцић у 12. и 45. (из пенала) и 75. и Кајевић у 86. за Чукарички, а Стојковић у 33. минуту за Спартак ЖК. Жути картони: Стевановић, Пушкарић (Чукарички), а Шимура (Спартак ЖК).

ЧУКАРИЧКИ: Белић 6, Доцић 8, Стевановић 6, Дринчић 6, Фофана 6 (Тедић 6), Зорић 7, Овусу 8, Пушкарић 7, Богосавац 6 (Башановић 6), Ђурић 6, Белаковић 7 (Кајевић 7).

СПАРТАК ЖК: Остојић 6, Шимура 7, Јочић 6, Керкез 6, Николић 7 (Торбица), Вукчевић 6, Савковић 6, Ђуричин 7, Чечарић 6, Стојковић 7, Ћаласан 6.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести