У Гдањску у финалу Лиге Европе дуел Манчестер јунајтеда и Виљареала

Пласман фудбалера Манчестер јунајтеда у финале Лиге Европе био је донекле очекиван.
liga evroope
Фото: UEFA

После елиминације из Лиге шампиона, “црвени ђаволи” су без проблема одрадили нокаут-фазу другог евро-такмичења и с лакоћом елиминисали Сосиједад, Милан, Гранаду и, у полуфиналу, екипу Роме. С друге стране, екипа Виљареала велико је изненађење такмичења, јер је „жута подморница“ , после лигашког дела, била боља од Салцбурга, Динама из Кијева, Динама из Загреба, а онда и од Арсенала. Наравно, Јунајтед је вечерас велики фаворит, већ је елиминисао два шпанска тима, али шансу има и Виљареал, који је показао да поседује и тим и игру за највећу сцену.

-  Сви нас већ виде као победнике – рекао је Оле Гунар Солскјер, менаyер тима из Манчестера. – Ипак, није баш тако, јер финале је увек - финале, а ту нема фаворита. Очекује нас тешка и неизвесна утакмица, али сам уверен да можемо успешно да направимо и тај, завршни корак. 

И један и други тим у утакмицу улазе некомплетни: Шпанци имају проблем с голманом - Ђеронимо Рули је лакше озлеђен, као и први стрелац тима Пако Алкасер, док је код Јунајтеда ван строја капитен тима и стуб одбране Хари Мекгвајер, а могуће је да се међу стативе врати шпански голман Давид де Хеа. 

-  Спремни смо за велики борбу с Манчестер јунајтедом – тврди тренер Виљареала Унаи Емери, који је са Севиљом већ освојио две титуле у Лиги Европе. – Уверен сам да имамо реалне шансе да славимо, уосталом, у полуфиналу смо већ елиминисали један енглески тим - Арсенал. 

У табору Манчестер јунајтеда атмосфера је одлична, сви игра­чи су уверени да ће сезону да заврше с вредним пехаром.

- Ова сезона била је фантастична – објаснио је Маркус Рашфорд, нападач Манчестер јунајтеда. – Вратили смо самопоуздање, а победа у Лиги Европе дала би нам још једну, додатну ињекцију, која нам је и те како потребна. Без сумње, Виљареал има добар тим, али ми смо бољи.  

Наравно, и екипа из Ла лиге очекује успех, њој би победа отворила врата Лиге шампиона, а био би то и први велики трофеј у историји клуба. 

- Мотива имамо на претек - тврди  капитен „жуте подморнице“ Дани Парехо. – Ако победимо, пласираћемо се у Лигу шампиона, иако смо свесни да играмо против велике екипе, Јунајтед има сјајан тим, одличне нападаче, али, уколико будемо одиграли онако како знамо, ми ћемо на крају да славимо.

Г. Ковач

Турпан на центру

ГДАЊСК: Градски стдион, судија: Турпан (Француска). На трибинама ће бити дозвољено присуство 9.500 гледалаца. Почетак сусрета у 21 сат. 

МАНЧЕСТЕР ЈУНАЈТЕД: Де Хеа (Хедерсон) – Ван Бисака, Бејли, Линделоф, Шо – Мектомини, Фред, Бруно Фернандеш, Погба – Рашфорд, Кавани. 

ВИЉАРЕАЛ: Рули (Асењо) – Фојт, Албиол, Торес, Педраза -  Пино, Капуе, Парехо, Трикерос – Морено, Бака (Пако Алкасер). 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести