У години јубилеја Бегеју из Житишта прети гашење

Последице коронавируса тек ће се сабирати, а једна од њих може бити погубна и за Фудбалски клуб Бегеј из Житишта.
begej
Фото: ФК Бегеј, фото: Приватна архива

Наиме, после одлуке донете за зеленим столом о прекиду првенства у Војвођанској лиги исток, Бегеј ће, како тренутно ствари стоје, бити послат у нижи ранг такмичења. Житиштани јесу последњи на табели, али је то била последица нагомиланих проблема из јесењег дела. Када су све учинили да пролећни део надметања дочекају спремни за грчевиту борбу за опстанак сасекла их је одлука  да се такмичења наставе само у два највиша ранга, док се сва остала сматрају завршеним.

- Затечени смо овом одлуком. Баш када смо обезбедили средства,сачинили екипу и кренули са тренинзима уследила је одлука  да се такмичење неће наставити. Играче је то, баш као и све нас то непријатно изненадило, не знам шта да им кажем – каже члан клупске управе Борко Кукољ.

Све ово клубу се дешава у години у којој обележава велики јубилеј - 90 година од оснивања и 35 година од уласка у Српску лигу, тада трећу по рангу у  Југославији.

- Житиште је средина са великом фудбалском традицијом, у њему су рођени легендарни Радомир Антић, па Радослав Бечејац, Јован Сучевић, Никола Сучевић, Здравко Шево, Милан Рубин и други. То нас додатно обавезује да се обратимо фудбалским органима и тражимо да преиспитају одлуку о прекиду такмичења. Сетимо се да је, рецимо, након НАТО бомбардовања 1999. године лига била проширена да неко не би био оштећен – наводи Кукољ и додаје  да не сме ни да размишља о најгорој опцији - гашењу клуба.

Ж. Балабан

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести