У ИЗБОРУ "ДНЕВНИКА" НАЈБОЉИ ФУДБАЛЕР ПОКРАЈИНЕ САША ЈОВАНОВИЋ (ТСЦ): Признање ми пуно значи

Офанзивни фудбалер ТСЦ-а из Бачке Тополе, Саша Јовановић, изабран је за најбољег фудбалера 2023. године у "Дневниковом" избору.
1
Фото: Саша Јовановић , фото: Дневник

Овај 32-годишњи младић проглашен је и за најкориснијег играча Суперлиге Србије, тако да иза њега, баш као и његовог клуба, остаје изузетно успешна сезона.

- Заиста је за нама историјске година - сложио се с нашом констатацијом брзноги фудбалер. - Када то кажем, мислим на све нас - играче, али и на ТСЦ у целини. Добио сам МВП награду у нашем првенству, али да је она припала било ком од фудбалера мог клуба, било би то једнако заслужено. Изненадили смо одличним резултатима све у Србији, а можда највише себе саме, јер смо показали доста тога доброг и имамо разлога да будемо поносни. Осим играча, свему је изузетно допринео и комплетан стручни штаб, на челу с тренером Жарком Лазетићем.

Бачкотополчани су приказивали и врло добре партије у Лиги Европе, у којој су били дебитанти у групној фази.

- Освојили смо, додуше, само бод против Олимпијакоса, али смо, као домаћини на ТСЦ Арени, играли значајно боље него на страни. Водили смо против немачког Фрајбурга, а од Вест Хема смо гол који је значио наш пораз, примили у последњим тренуцима утакмице. Имамо разлога да будемо задовољни, јер је то неко ново искуство за нас и даћемо све од себе да и следеће године изборимо право наступа у Европи.

Признао је Јовановић да му "Дневниково" признање пуно значи.

- Најискреније, ова награда значи ми много, она је велика и срећан сам што сам је добио. Нисам очекивао да будем добитник, тим пре што сам је заслужио у зрелим играчким годинама. Награде сам почео да добијам после 30. лета и, све док будем здрав и мотивисан, настојаћу да пружам максимум и уживам у фудбалу, игри коју волим највише на свету - додао је Саша Јовановић.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1119
Најновије вести