У Младости ГАТ споразумно се растали са чак 11 фудбалера

Млађи новосадски фудбалски суперлигаш, екипа Младости ГАТ, јесењи део сезоне завршио је на претпоследњем, 15. месту на табели, па је, самим тим, у кругу тимова којима озбиљно прети испадање из елите.
mladost
Фото: Дневник/ Филип Бакић

Утисак је, међутим, да се „гатовци” никако не мире с таквом судбином и ове зиме чине све како би појачали играчки кадар и изборили право да и у наредној сезони буду део најјаче лиге наше земље.

Да би створили простор за довођење новајлија, у Младости ГАТ најпре су споразумно прекинули сарадњу с 11 играча. Папире су узели и клуб су већ напустили: Душан Мијић, Данило Секулић, Миле Савковић, Владимир Ковачевић, Милош Миловановић, Алекса Марушић, Александар Катанић, Никола Станковић, Мирослав Маричић и Стефан Дражић.

Председник клуба Дејан Слијепчевић и његови најближи сарадници Мирослав Кресовић и Денис Малешевић, заједно са шефом стручног штаба Љубомиром Ристовским, у свакодневним су контактима с фудбалерима који би својим умећем могли да им помогну да испуне циљ. Наравно, тај посао није ни мало једноставан, али су Новосађани решени да комплетирају екипу способну да оствари жељене резултате.

- Тренинзи за пролећни део првенства почињу 21. децембра и, све до 12. јануара, тренираћемо у Новом Саду, на нашем стадиону - рекао је Денис Малешевић. - Тада одлазимо на ударни део припрема у турску Анталију, где ће играчи радити на брушењу форме и стварању жељеног модела игре.

А. П.

EUR/RSD 117.1207
Најновије вести