У новосадској Црвеној звезди: Ђорђе Бојић на клупи

Фудбалере дванаестопласиране  екипе Војвођанске лиге југ Црвене звезде  ће у пролећној полусезони водити нови тренер Ђорђе Бојић.
Приватна архива/Спреман за самосталан рад: Ђорђе Бојић
Фото: Приватна архива/Спреман за самосталан рад: Ђорђе Бојић

Одласком Дејана Вулетића за помоћника Драгану Ивановићу  у Будућност из Добановаца председник Звезде  Урош Милојковић поверење је указао Бојићу.

- Још раније желео сам да амбициозног тренера Бојића доведем у Црвену звезду. Овога пута ми је успело, договорили смо сарадњу на дуге стазе. Имамо млад и амбициозан тим, желео сам да и тренер буде на истим таласним дужинама, да заједничким снагама одиграмо квалитетну полусезону, а да на фудбалско тржиште препоручимо неколико играча – рекао је  Милојковић.

Иза Ђорђа Бојића, тренера са УЕФА А лиценцом,  је и успешна фудбалска каријера у матичној Бачкој. Тренерску је започео у раду са млађим узрастима, осам година је провео у новосадском Ајаксу, затм је радио у  Кабелу, ЧСК Пивари, Југовићу, Херцеговцу, а пре доласка у Црвену звезду био је  у стручном штабу Бачке, где је у две утакмице успешно заменио болесног Милојевића,  са Новим Пазарем (0:0) и у победи над Металцем (3:1). Бојић  у војвођанском лигашу започиње самостални рад.

- Позив председника Звезде Милојковића није ме изненадио с обзиром да сам у неколико наврата био у комбинацијама за долазак. Представио ми је клупске планове који су се већим делом поклапале са мојим визијама. Оставио ми је времена да добро размислим. Није ми било ни мало лако да напустим Бачку  за коју сам емотивно везан. Пресекао сам  и одлучио да прихватим понуду Црвене звезде  и кренем са самосталним радом -  појаснио је Бојић.

Иза новог тренера су два дана рада.

- На располагању имам екипу већим делом састављеном  од младих  фудбалера, који су прошли омладинске школе Војводине, Новог Сада и Партизана. Први утисци су веома повољни, момци марљиво раде и намерни су да спремни докеају наставак првенства. Планирамо одигравање шест – седам утакмица, сви играчи ће добити шансу и заиста верујем да ћемо бити успешни  у наставку такмичења – поручио је Бојић.

М. Поповић    

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести