У сусрет 58. Дневниковом турниру: Максбет напада четврти трофеј

НОВИ САД: Сваки повратак "Дневниковом" турниру у малом фудбалу и његовој полувековној традицији, упућује на његово претходно издање и финални меч, као илустрацију квалитета и престижа, својевремено једног од најквалитетнијих такмичења у систему „5+1“ у југословенском поднебљу.
d
Фото: Iz prošlogodišnjeg izdanja "Dnevnikovog turnira"/Dnevnik (Vanja Fifa)

Тако и сада, шест недеља пре почетка 58. издања престижног лоптања под кровом, сећања нас враћају на спектакл у Спенсовој малој дворани, када је Максбет, по трећи пут узастопно, освојио титулу, победом у финалу против екипе ММ Браћа Милановић (2:1).

-Пуно нам је значила победа на турниру, јер је то био наш трећи узастопни тријумф – сагласан је вођа Максбета Небојша Десница. – Уз то, новчане награде подигнуте су на завидан ниво, као и комплетан утисак што се организације и медијског праћења тиче, како и доликује најзначајнијем турниру те врсте у Србији. Драго ми је да је основ наше екипе сачуван, тако да ћемо у готово идентичном саставу бранити титулу ове зиме.

Десница је наставио у истом стилу. 

- Годинама уназад слушали смо приче о вредностима екипа, али и о појединачним јунацима, који су мајсторијама на малом терену обележили догађај. Месецима се причало о томе и у нама будило жељу да се поистоветимо с јунацима тог доба. То је било могуће једино уколико бисмо освојили турнир. Жеља је из године у годину расла и нарасла до нивоа да смо у томе и успели. Тада се неминовно родила идеја како би ваљало да титулу и одбранимо. И тако, од турнира, до турнира, све до сазнања да се у граду сада прича о Максбету и како га стићи. Конкурентима неће бити лако с нама, спремни смо да титулу одбранимо.


Турнир достојан поштовања

Сваког децембра с нестрпљењем сам очекивао почетак "Дневниковог турнира" – сведочи Десница. – Ту су се окупљали истомишљеници, поштоваоци малог фудбала, осносно фудбалске вештине уопште. Једни су били жељни промоције сопствене вредности у такмичењу, други су, у улози посматрача, могли на делу да виде све мајсторе малих терена и да уживају у спортском садржају у зимској паузи. Истина, у једном тренутку турнир није успео да одговори на изазове новог времена. Међутим, прошлогодишње издање сведочило је да поново имамо достојан спортски изазов, вредан учешћа у њему.  


Опредељење да ограниченим бројем учесника допринесемо квалитетнијем такмичењу, одговорило је сврси. Милионски фонд награда, у знатној мери, привукао је све, или готово све вредности у свим узрасним категоријама.

- Прошле године није било слабе екипе на турниру. Верујем да ће сада бити још квалитетнији садржај, људи су видели и уверили се да "Дневников" турнир поново има ниво који је стицан деценијама. Мислим да ће нам највећи конкурент бити Скај оптика. Имају снажан мотив, прошле године стигли су до полуфинала, имају одличне појединце, активне играче. Ту су и наши пријатељи из екипе Лампоне. Прошле године нису учествовали, надам се да ће се ове године пријавити за такмичење.

Пријаве за Дневников турнир у малом фудбалу, на мејл dnevnikovturnir@gmail.com (ТР 340-11030722-90) почињу 21. новембра и трају до 12. децембра, с тим да су уплате за сениоре и ветеране до 5. децембра 8.000 динара, а од 6-12. децембра дупло скупље. За млађе категорије уплата је 6.000, односно 12.000 динара. Почетак турнира заказан је за 17. децембар, а финале је 15. јануара. 

Л. Б-з

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести