У Темерину би ускоро опет могао да се игра градски дерби ТСК – Слога

Ако се поклопе коцкице, Темерин би од наредне сезоне могао да има два војвођанска лигаша, а љубитељи фудбала би поново уживали у чарима градског дербија ТСК – Слога.
vladimir stankovic tsk
Фото: Владимир Станковић, фото:Дневник

ТСК је на добром путу да се после више од десет година врати у старо друштво. С друге стране, Слога је, после испадања из Српске лиге, високо позиционирана на војвођанском југу, са циљем да следеће сезоне покуша да се умеша у борбу за српсколигашку визу.

ТСК је тренутно трећепласиран у Новосадској лиги, позиција гарантује учешће у баражу, али у клубу желе директно у виши ранг, без обзира на чињеницу да водећа Татра из Кисача има шест бодова више.

„Стартовали смо по плану, победама против Виноградара и Шајкаша 1908. Заоштрили смо конкуренцију, имамо поверење у тренера Тибора Ковача и вребамо киксеве Татре и Софекса. Тренутно су испред нас на табели, али црта се подвлачи у јуну. Клуб је стабилан, у омладинском погону је 90- торо деце, а доста је урађено и на пољу инфраструктуре. Сазрели смо за виши ранг“, категоричан је председник клуба Никола Лазић.

Темеринци гостују на Детелинари, док лидер има тежак испит у комшијском дербију са Јединством из Руменке. Другопласирани Софекс одлази на мегдан ОФК Сиригу, чији терен је тешко освојива тврђава. „Освајањем шест бодова у два пролећна кола направили смо добру увертиру за двобој са Новим Садом. Циљ је да наставимо низ, јер нас само победе остављају у трци. Момци одлично раде, посвећеност и одговорност дају резултате. Трка је напорна, са пет ванредних кола, па нема простора за импровизације“, јасан је тренер Тибор Ковач.

У тиму је више искусних зналаца, а игра се врти око Владимира Станковића (31), некадашњег везисте Новог Сада, Радника, јарачке Младости и Хајдука из Чуруга.             

„Имамо јачу екипу него јесенас, када смо са четири непланирана ремија на свом терену усмерили воду на воденицу конкурената. Одлучни смо у намери да исправимо пропусте. Даћемо све од себе да први прођемо кроз циљ и да избегнемо бреме бараж мечева. У тиму је одлична хемија, физички смо беспрекорно припремљени, а то је у овом рангу такмичења један од фактора успеха“, нагласио је Владимир Станковић.

Текст и фото: М. Менићанин

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести