У Војводини дошао Иван Вукчевић, Симић на операцији

Обавезним лекарским прегледима, који ће да уследе данас, за фудбалере Војводине практично почиње рад на брушењу форме за пролећни део сезоне.
с
Фото: ФСЦГ

Јавности још увек није познато то да ли ће (и кога) тим из Српске Атине да ангажује од потенцијалних новајлија, мада је потпуно јасно да су му оне и те како потребне уколико жели да се дочепа позиције која би му омогућила да и у наредној такмичарској години буде учесник у квалификацијама за Лигу конференције.

Током божићних празника поједини портали објавили су информацију да је нови фудбалер „старе даме“ постао стандардни млади репрезентативац Црне Горе Иван Вукчевић, досадашњи фудбалер Зете. Реч је о нападачу рођеном 4. децембра 2001. године, који је током јесени био најбољи играч тима из Голубоваца, за који је постигао седам голова. Његове одличне партије нису остале непримећене, па су се за Вукчевићеве услуге интересовали и Партизан, Чукарички и мађарски МОЛ Фехервар, али је сам играч препознао Војводину као прави клуб за наставак каријере. То значи да би у Новом Саду имао оптималне услове за даљи напредак, а према истим изворима, потписао је уговор на две године.

У Војводини су, због свега, решили да потраже још једно решење на позицији чувара мреже, како би искусни Горан Вуклиш (34) и млади Немања Тороман (22) имали што јачу и бољу конкуренцију. Помињу се нека озбиљна имена, а све би могло да буде много јасније већ сутра, када се очекује одговор једног клуба на захтев старијег новосадског суперлигаша да му на позајмицу пошаље квалитетног голмана

За сада је једино Лука Цуцин споразмуно раскинуо обавезу са Новосађанима, а сви остали фудбалери који су и јесенас конкурисали за састав Воше, очекују се данас у Фудбалском центру „Вујадин Бошков“ на прегледима, а нешто касније и на тестирањима у „Спорт медику“. Једино се на првом окупљању, али не и само на њему, неће појавити стандардни голман Никола Симић, који ускоро долази на операцију лакта и пред којим је дужа пауза.

- Др Борко Вукосав и ја одлучили смо да се хирурушки захват обави у Шпанији, али термин нисмо моглио да добијемо раније, због новогодишњих празника – рекао је Симић. – Сада очекујем да добијем тачан датум када ће операција да буде урађена, а после тога ми следи дужи период опоравка. Његово трајање тешко је прогнозирати, јер сваки организам другачије реагује, па ми остаје да будем стрпљив и да озбиљно урадим период рехабилитације. Можда сам могао, као и раније, да избегнем захват, али бих тада ризиковао да ми се повреда врати, као што ми се то догодило и јесенас.

У Војводини су, због свега, решили да потраже још једно решење на позицији чувара мреже, како би искусни Горан Вуклиш (34) и млади Немања Тороман (22) имали што јачу и бољу конкуренцију. Помињу се нека озбиљна имена, а све би могло да буде много јасније већ сутра, када се очекује одговор једног клуба на захтев старијег новосадског суперлигаша да му на позајмицу пошаље квалитетног голмана.

Остаје да се види и колико је тога урађено на ангажовању десног бека и десног штопера, за којима црвено-бели такође имају потребу. Следе важни дани у процесу формирања екипе пред којом ће у наредним месецима бити озбиљан задатак, односно одговор на питање с којим ће то снагама шеф стручног штаба Славољуб Ђорђевић моћи да рачуна пред наставак суперлигашког надметања.

Новосађани ће, како је планом предвиђено, код куће да тренирају до 20. јануара, а дан касније следи им одлазак у турски Белек, где ће, у хотелу „Сусеси“, боравити све до 4. фебруара и одиграти неколико јаких припремних утакмица. У првом колу наставка првенства, Војводина дочекује екипу Напретка, једног од директних конкурената у борби за европску визу.     

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1109
Најновије вести