УЕФА донела одлуку о наставку Лиге шампиона

УЕФА је одлучила да преостале утакмице осмине финала Лиге шампиона буду одигране на стадионима домаћина, а не како је раније било предвиђено на неутралним теренима Јувентус ће дочекати Лион на свом терену, а исти случај ће бити и у дуелима Барселона–Наполи, Бајерн–Челси и Манчестер сити–Реал Мадрид.
Liga sampiona/Fonet
Фото: FoNet

УЕФА ће ову одлуку званично саопштити у петак.

Ова информација сасвим сигурно погодује и нашем првакуу Црвеној звезди, која прати дешавања у завршници швајцарске лиге, али и у осмини финала Лиге шампиона, јер управо од расплета одређених резултата може да буде дефинитивно одређено да ли ће бити носилац у квалификацијама за Лигу шампиона у 3. колу. Тренутно је шампион Србије на граници.

Да би Звезда била изнад црте потребно јој је да Сент Гален остане на првом месту до краја првенства у Швајцарској, као и да Наполи и Лион испадну у осмини финала Лиге шампиона. Посебно ће навијачи Звезде помно пратити ове мечеве и навијати за Месија и Роналда.

Нема сумње, иако ће се играти без публике, Барси и Јувеу ће бити много лакше да избаце своје ривале на свом терену него што би то био случај да се игра на неутралном терену.

Подсетимо, у првим мечевима осмине финала Лиге шампиона постигнути су следећи резултати: Лион - Јувентус 1:0, Наполи - Барселона 1:1, Челси - Бајерн 0:3, Реал Мадрид - Манчестер сити 1:2. Значи, ревнаши ће се играти код домаћина а не на неутралним теренима.

Преостали мечеви осмине финала биће одиграни 7. и 8. августа, док ће се од четвртфинала Лига шампиона играти као завршни фајнал ејт турнир, где ће бити по једна утакмица све до финала. Четвртфинала су на програму од 12. до 15. августа, полуфинала 18. и 19. августа, а финале је на програму 23. августа у Лисабону.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести