УЕФА: Завршити првенства у складу с околностима

БЕОГРАД: Препорука Европске фудбалске уније (УЕФА) је да се после пандемије корона вируса првенства заврше у постојећим форматима, уколико је то могуће, изјавио је генерални секретар ФСС Јован Шурбатовић након данашњег видео састанка.
uefa, tanjug
Фото: Tanjug/ J. Pap, arhiva

"Састанак је протекао у веома конструктивној атмосфери. УЕФА прати развој ситуације са вирусом КОВИД 19 и сви Савези су добили препоруку да са национална такмичења заврше у постојећим форматима. Уколико то није могуће, формати се могу мењати у складу са околностима, али се иде као томе да се окончају и првенства и куп такмичења у свим расположивим терминима“, изјавио је Шурбатовић за сајт ФС С.

Што се тиче баража за пласман на Европско првенство, могућа су три сценарија за одигравање полуфиналних и финалних утакмица: септембар и октобар, октобар и новембар, обе утакмице у новембру.

"Учесници баража би требало да пошаљу ствој став у УЕФА, која це коначну одлуку о терминима баража донети 27. маја на седници Извршног одбора“, каже Шурбатовић.

Ривал Србије, подсетимо, биће селекција Норвешке. Победник тог меча састаће се са бољим из дуела Шкотска – Израел.

Разговарано је и о завршетку европских клупских такмичења, па се очекује да се Лига шампиона и Лига Европе наставе у августу. Предложени термини за завршницу су 27. (Финале ЛЕ) и 29. август (финале ЛШ).

"Важно је још истаћи да су рокови клубовима за лиценцирање померени за месец дана, дакле до 30. јуна”, рекао је Шурбатовић.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести