УЕФА ЖЕСТОКО КАЗНИЛА СРБИЈУ  Испраћај на ЕУРО у Лесковцу са децом на трибинама

Фудбалска репрезентација Србије кажњена је једном утакмицом без публике и укупном новчано са 89.250 евра због инцидената навијача на мечу са Црном Гором у квалификацијама за Европско првенство 2024. године, саопштила је вечерас Европска фудбалска унија (УЕФА).
а
Фото: Dnevnik.rs

Србија ће 19. новембра играти у Лесковцу са Бугарском у последњем мечу квалификација за ЕП, које ће бити одржано 2024. године.

Казна УЕФА не значи аутоматски да ће стадион у Лесковцу бити празан, јер ће Фудбалски савез Србије искористити могућност да на трибинама буду деца до 14 година, што значи да ће изабраници Драгана Стојковића имати леп амбијент за историјски пласман на Европско првенство.

Србија је 17. октобра на стадиону "Рајко Митић" у Београду победила Црну Гору 3:1 у мечу групе Г квалификација за ЕП 2024.

Србија се налази на другом месту на табели групе Г квалификација за ЕП у Немачкој са 13 бодова. "Орловима" је неопходан бод у наредном мечу против Бугарске за пласман на ЕП, под условом да Црна Гора 16. новембра савлада Литванију на свом терену.

УЕФА је истовремено казнила и ФС Црне Горе са укупно 20.000 евра и забраном вођења навијача на наредном мечу у гостима.

УЕФА је наложила ФСЦГ да контактира FSS и надокнади штету на стадиону "Рајко Митић", коју су направили црногорски навијачи.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести