Успешан повратак Топића у први тим Војводине

НОВИ САД: Опрезно су ишчекивао дуел с Вождовцем у табору фудбалера Војводине.
mirko topic
Фото: J. Grlić

Иако нема никакве сумње у то да имају квалитетнији тим од Београђана, црвено-беле је будним држала чињеница да по правилу са “змајевима” играју неизвесне утакмице.

После ремија са ТСЦ-ом и Чукаричким, Новосађани су једноставно морали да победе, у супротном ривали у борби за висок пласман бодовно би им побегли и свака наредна утакмица доносила би све већи императив.

Славио је тим тренера Ненада Лалатовића с глатких 3:1 (3:0), при чему се мора нагласити да су Никола Дринчић и другови одиграли сјајних првих 45 минута, током којих су и стигли до капиталне предности. Како наглашавају они који су имали прилику да прате утакмицу, могли су гости да постигну још који погодак у том периоду, једноставно, били су екипа која се на терену за све питала.

- Не бих никога да посебно истичем, јер је ово била победа екипе - рекао је помоћни тренер  Драган Шарац. - Момци су одрадили оно што смо се договорили пред почетак утакмице, могли су још који пут да савладају голмана Илића па  имамо разлога да будемо задовољни.

Никола Дринчић је одиграо још једну мајсторску утакмицу. Просто је терао млађе саиграче да “гину” за сваку лопту, водио игру и асистирао Бојићу, а посредно и Саничанину приликом постизања прва два гол. Ни 36 година, које ће да напуни 7. септембра, нису му правили никакав проблем да буде командант Вошине параде и, подвући ћемо то још једном, заслужује свако поштовање  и дивљење.

Уз важну победу,новосадски тим остварио је још један добитак, јер се на терен, после дуже паузе због повреде, вратио млади репрезентативац Мирко Топић.

- Распадам се после дуела с Вождовцем - казао је Топић. - Шалим се, наравно. После неколико месеци паузе, поново сам био у стартној постави и чини ми се да сам, баш као и саиграчи, одиграо добру утакмицу. Прво полувреме протекло је у нашој доминацији, остварили смо циљ и уписали три бода и сада много мирније можемо да се припремамо за сусрет с Лучанцима. Младост је тим који игра слично нама, агресивно и нападачки и мораћемо да уложимо максимум уколико желимо да упишемо тријумф. Посебне проблеме имамо када се с овом екипом састајемо на “Карађорђу”, али верујем да ћемо успети да победимо.

После три утакмице одигране у само десетак дана, Новосађани ће сада моћи да се посвете тренинзима, уз наду да ће се од озледе оправити Новица Максимовић. Јасно је да је  изузетно важно то да Лалатовић на располагању има све играче, јер првенство је дуго а  ускоро ће уследити и обавезе на европској сцени.

А. Предојевић

 

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести