Утакмица поводом 105 година играња фудбала у Бачком Градишту

Иако је у бачко Градиште допутовао с „резервистима“, ОФК Београд је, условно речено, покварио славље најстаријој Воши, приликом славља организованог поводом 105. рођендана, јер их је савладао са 6:0.
Backo Gradiste
Фото: Dnevnik.rs

Јуноше с Карабурме су се растрчале по бачкоградиштанском терену, а Владан Павловић је са четири постигнута гола био неухватљив за домаће. Бачкоградиштанци су подлегли свечарском амбијенту и нису личили на екипу која с 14 бодова предности хита ка подручној лиги.

Пре почетка утакмице, спортски директор гостију Божидар Миленковић уручио је дрес свог тима с бројем 105 на леђима члану руководства домаћина и навијачу ОФК Београда Воји Живковићу, а касније на заједничкој вечери и председику клуба Горану Кудрићу. Председник вршњака слављеника, Јединства из Бачког Петровог Села - Тибор Ерег, даривао је Бачкоградиштанце часовником ручне израде у дрвету, с амблемом ФК Војводина, а секретар Међуопштинског фудбалског савеза Бечеј-Србобран Славиша Дабижљевић плакетом поводом 105. рођендана и уласка у виши степен такмичења. И домаћин је припремио дарове за госте, које је предводио бивши капитен ОФК Београда, касније један од наших најбољих судија са знаком ФИФА, а сада ФИФА/УЕФА посматрач Здравко Јокић.

Дружење уз срнећи гулаш одржано је у, за ову прилику, лепо уређеним клупским просторијама, а постигнут је договор да Бачкоградиштанци у догледно време узврате посету легендарном клубу с Карабурме.

Текст и фото: В. Јанков

ВојводинаОФК Београд 0:6 (0:2)

БАЧКО ГРАДИШТЕ: Игралиште у СРЦ „Ђорђе Тапавица Џоја“, гледалаца: 250, судија: Ђумић (Бачка Топола). Стрелци: П. Јовановић у 30. и 77, Павловић у 41, 53, 75. и 86. минуту. Жути картон: Бановић (Војводина).

ВОЈВОДИНА: Војновић, И. Кудрић, Миладинов, Д. Кудрић, Билбија, Пеленгић, Ћирић, Јанковић, Стефанов, Н. Кудрић. Играли су још: Вујанић, Бановић, Д. Вејин, Н. Вејин, Кантар, Михајловић, М. Секулић, Н. Секулић.

ОФК БЕОГРАД: Вранеш, Димић, Гарић, Вешковац, Игњатовић, Н. Јовановић, Минић, Исаковић, Павловић, Николичић, П. Јовановић. Играли су још: Вулић, Алексић, Ђуровић, Мирковић, Недељковић, Трипковић, Шошкић.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести