Утакмицама 1/16 финала настављен 58. Дневников турнир у малом фудбалу

Убедљивом победом прошлогодишњег финалисте турнира, тима ММ Браћа Милановић у сусрету са бачкопаланачком Младости са 5:0 најављен је сигуран поход фавориота у завршницу такмичењу.
с
Фото: Ф. Бакић

Без једног од најбољих играча Цветковића Милановићи су се пласирали међу 16 најбољих сениорских екипа. Интересантно је да су голове постигли новајлије у саставу, Илић два и Миросављев један, док су преостала два дело староседеоца Познановића.

И трећи састав, из Пуачине серије екипа у свим старосним категоријама, победом је употпунио ланац успеха. Овога пута омладински састав у конкуренцији сениори Пуача Еркер инжињеринг елиминисао је Спорт меџик са 5:1. Уз Пуачиног троструког стрелца Павловића и Прибића који је додао још два гола, честитке за убедљив тријумф заслужује и голман Шовљански, који је сигурним интервенцијама у фази скенирања вредности супарника, омогућио сигурну основицу саиграчима за пролаз у осмину финала. У међувремену, одбранио је и оба противничка пенала.

Утакмицама првог кола, по једноструком бод систему у групама, такмичење су започели и учесници турнира у млађим категоријама. Ако судимо на основу учинка првог дана, тада као пар фаворита у кадетској конкуренцији можемо да издвојимо екипе М тим спорт и Пуача Кафана Једно место, које су убедљивим победама наговестиле резултатску рачуницу у своју корист. Пуачини кадети су са 6:0 победили вршњаке тима Стовлини синови. По два гола за победнички тим постигли су Хесе и Јованов, а по један гол на победниочки збир додали су Урош Ђурић и Галовић. Повољну прилику за почасни гол пропустио је Вркић, који није искористио пенал после три корнера.

Освежење у досадашњем развоју турнира организованом тимском игром унели су играчи екипе М тим спорт, који су знатно лакше него што су најаве наговештавале са 7:1 победили тим Цариграда. Петоструки стрелац за еМовце био је Срђан Боровина, док су по једанпут мрежу тресли Гутаљ и Јовановић. Почасни гол за Цариград постигао је Андрић. Куриозитета вредан податак јесте да је Андрићевим голом у осмом минуту Цариград повео са 1:0, да би један минут касније Боровина својим првим голом из серије изједначио, а у завршним моментима првог полувремена и свој тим довео до предности. Серијом у наставку сусрета М тим спорт је употпунио утисак да му приличи улога фаворита у наставку такмичења.

Фото: Ф. Бакић

У кругу резултатски најнеизвеснијих мечева спада и сусрет петлића Гале 7 камп – Омладинац бели 4:3. Обе екипе демонстрирале су висок ниво својих школа, тако да у наставку такмичења у групама можемо да очекујемо позиције које им најављују пролаз у нокаут систем.


„Златни погодак“ директора турнира Вилотијевића

Сваки такмичарски дан генерални спонзор турнира Меркур икс тип организује наградну игру за гледаоце. Три промотерке убацују лопте на трибине, а ко лопту ухвати шутира три пенала са седам метара у таблу на којој су четири кружна отвора, пречника пола метра. Вредност поготка, зависно од рупе, вреди 5.000, 8.000, 10.000 и 15.000 динара. У две серије по троје такмичара, ни један од 18 покушаја није уновчен. У договору са агентом Меркура, директор турнира Веселин Вилотијевић добио је право на један бонус шут, али у корист једине представнице лепшег пола. И погодио је, за награду од 15.000 динара, у корист срећне добитнице Ање Кампић. 


Што се утакмица ветерана тиче Аутогалант Ветерник је победом против ГСП Независност са 5:2 учврстио водећу позицију у групи, головима Ракића и Лазаревића по два и Шаренца једанпут. С друге стране Филиповић и Радуловић су до деветог минута одржавали резултатску равнотежу 2:2. Прво плувреме, ипак, завршено је вођством Ветерничана, које је потврђено у другом делу са још два поготка. У њиховом наредном сусрету са екипом Планекс 365 из Бачког Јарка биће одлучен и лидер групе, али и другопласирани тим који наставља такмичење у полуфиналу. Бачкојарачани су, иначе, угасили и последњу наду Паркинг сервиса, једног од фаворита, барем што се процене појединачних играчких вредности тиче. Занимљиво је да је Паркинг сервис све три утакмице у групи губио са по једним голом разлике, а да су Вуковић, Милосавац и Рашијован промашилчи све досуђене пенале у њихову корист, а било их је укупно осам. У сусрету са Јарачанима два пута су изводили најстрожу казну.

До краја такмичења на Дневниковом турниру у малом фудбалу преостало је још шест такмичарски дана: 1/16 финала – 5. јануар, осмина финала – 8. и 9. јануар, четврт-финале – 13. јануар, полуфинале – 14. јануар и финале – 15. јануар. Све утакмице играју се у Спенсовој малој дворани. Улазнице за целодневни програм стају 200 динара. 

Резултати:

Цирих Бач – Мото мастер 7:1, Еко пет 021 – Вулкан Каћ 1:1 (2:3 п.), Камен Блешић – Елдорадо 2:3, Бифе Уна Сокербет – Максбет 1:3

Л.Б-з

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести