Утакмице трећег кола Лиге шампиона: Реал или Интер

Мало ко је веровао да ће окршај између Реала и Интера у трећем колу Лиге фудбалских шампиона бити дерби зачеља у групи Б. 
Liga sampiona/Fonet
Фото: FoNet

И једни и други стартовали су очајно, Мадриђани  су освојили само бод и то у надокнади времена у Менхенгладбаху,а Интер је забележио два ремија. Дакле, после данашњег  окршаја на  помоћном терену Реала тим који изгуби опростиће од пласмана  у нокаут фазу елитног клупског такмичења на Старом континенту. 

И једни и други окршај дочекују са доста стрепњи, у Реалу страхују од коронавируса, неколицина фудбалера Б тима је већ заражено, а  како су неки тренирали са  најбољима могуће је да ће се још неки разболети. Интер је у суботу у првенству играо само нерешено са слабашном Пармом (2:2).

- Очекујемо извештај лекара – са пуно брига рекао је тренер Реала Зинедин Зидан . – Имамо у глави тим који би требало да истрчи на терен, али је непознаница да ли ће сви бити здрави. Утакмица са Интером је за нас преломна, једноставно морамо да победимо. Свестан сам да смо у врло тешкој ситуацији, али сам уверен да можемо до тријумфа. Форма тима је у успону, само да нас вирус не заустави.   Интер је далеко од резултата који су се очекивали, тренутно је тек шести на табели иако има сјајан тим,  са неколико врло искусних фудбалера као што су Коларов, Видал, Најголан, Јанг ... - Ова екипа може много више, треба нам само још мало времена да достигне жељену форму. Имамо искусне фудбалере који  знају да играју на резултат. Сигуран сам да нећемо изгубити у Мадриду – оптимиста је тренер Антонио Конте

Занимљива утакмица се игра у Москви где Локомотива дочекује мадридски Атлетико.

-  У минулом колу могли смо барем до бода у мечу са Бајерном , али ије било довољно храбрости  у нашем тиму. Уверен сам да смо научили лекцију и да ћемо много боље одиграти у сусрету са Атлетиком. Очигледно да овај тим нема снаге  да одигра у континуету неколико добрих мечева, зато  играмо нешто слабије у руском првенству – каже тренер Марко Николић. 

Ни Мадриђани не блистају, мада су за сада у доброј позицији и ако се из Москве врате са позитивним резултатом највероватније ће осигурати другу позицију у групи.

- Група је тешка што смо најбоље осетили у минулом колу када смо после преокрета успели да савладамо екипу Салцбурга. Очекује нас тежак меч са Локомотивом,Московљани су били  сасвим равноправни с Бајерном, имају одличне играче, али се ипак надам повољном резултату – каже тренер Дијего Симеоне.

Г. Ковач

Уторак

А група

Локомотива – Атлетико      (18.55)

Салцбург – Бајерн     (21)

 

Б група

Шахтјор – Борусија (М)     (18.55)

Реал – Интер     (21)

 

Ц група

Порто – Олимпик (М) (21)

М. сити – Олимпијакос       (21)

 

Д група

Аталанта – Ливерпул         (21)

Митјиланд – Ајакс     (21)

Среда

Е група

Челси – Рен       (21)

Севиља – Краснодар (21)

 

Ф група

Зенит – Лацио   (18.55)

Клуб  Бриж – Борусија (Д) (21)

 

Г група

Барселона – Динамо (К)     (18.55)

Ференцварош – Јувентус    (21)

 

Х група

Башакшехир – М. јунајтед (18.55)

Лајпциг – ПСЖ (21)

EUR/RSD 117.1216
Најновије вести