Утакмице у Црној Гори под истрагом УЕФА за намештање

ПОДГОРИЦА: Утакмица прве црногорске лиге Искра - Дечић (4:1) и друге Отрант Олимпик - Челик (6:1) налазе се под истрагом надлежних органа УЕФА због сумње у регуларност, саопштио је Фудбалски савез Црне Горе.
Fudbalski savez Crne Gore
Фото: ФС Црна Гора

Како се наводи у саопштењу ФСЦГ, комплетна документација добијена од УЕФА прослеђена је на разматрање надлежним државним органима, Управи полиције Црне Горе и Врховном државном тужилаштву.

Ово није први пут да се утакмице у Црној Гори доводе под сумњу, прошле сезоне је "под лупом" било много мечева попут Петровац - Рудар, Ловћен - Сутјеска, Рудар - Петровац, Јединство - Рудар, Грбаљ - Јединство, Ловћен - Зета...

И тада је из ФСЦГ комплетна документација прослеђена државним органима, али се ништа конкретно није предузело.

У марту 2015. године у полицијској акцији "Тип" ухапшено је пет фудбалера који су сумњичени да су "договарањем исхода утакмица себи или другима прибавили противправну имовинску корист од око 75.000 евра" због спорне утакмице Сутјеска - Беране (4:0) одигране 30. августа 2014, као и Беране - Могрен и Могрен - Беране, преносе подгоричке Вијести.

Након вишемесечне истраге није доказана кривица фудбалера, који су могли да наставе да се баве фудбалом.

Под директном истрагом УЕФА било је и неколико европских утакмица Челика, неки фудбалери никшићког клуба чак су и морали да путују у Нион да би дали изјаве, али ни у том случају није доказано да је нека утакмица намештена.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести