Уз завршетак јесењег дела сезоне из угла фудбалера Војводине: Дринчић и Роцков предводници

Иако су на завршетку јесење полусезоне доживели пораз у сусрету с ТСЦ-ом у Сенти (0:2), фудбалери Војводине имају и те како разлога да буду задовољни оним што су учинили.
Nikola Drincic
Фото: Никола Дринчић (с лоптом), фото: Ј. Грлић

Остало је да се одиграју одложене утакмице овог дела првенства (Црвена звезда - Чукарички, Радник - Партизан и Пролетер - Раднички) и онда ће се добити јесења табела. Партизан и Чукарички имају шансу да прескоче тренутно другопласиране Новосађане, што је за новосадски тим  резултат вредан поштовања. Екипа тренера Ненада Лалатовића могла би полусезону да заврши на другом, трећем или четвртом месту, у зависности до исхода дуела које смо навели.

Оно што су новосадски црвено-бели остварили ове јесени  заслужује пажњу фудбалске јавности. Тим састављен махом од фудбалера који су играли и у претходној сезони и на једвите јаде се докопали плеј-офа (на крају били седми на табели), појачан искусним Николом Дринчићем и Петром Бојићем, успео је да се наметне као један од најбољих у лиги. Новајлије у екипи Воше били су Миодраг Гемовић, Ђорђе Ђурић, Јован Кокир, Немања Николић, Немања Вучић, Никола Петковић и Жељко Филиповић, али су имали пуно мању минутажу од Дринчића и Бојића.

Оно што пада у очи је то да су пуну афирмацију доживели момци  поникли у Фудбалском центру “Вујадин Бошков”, попут капитена Ранка Веселиновића, Младена Деветака, Мирка Топића, Дејана Зукића и Михајла Нешковића, који су, како је сезона одмицала, играли све важније роле и изазвали интересовање домаћих и иностраних клубова.


Могућа појачања

Најавио је тренер Ненад Лалатовић да ће у зимском прелазном року морати да ангажују неколицину проверених фудбалера.Од првог дана припрема стручни штаб моћи ће да рачуна на штопера Николу Васиљевића и офанзивног играча Небојшу Човића. Они су пред почетак сезоне имали теже повреде због којих су морали да се подвргну оперативним захватима, а сада су на путу повратка и представљаће значајна појачања за Новосађане.


Статистика је увек занимљива категорија, овог пута издвојили смо неколико занимљивих података. Укупно 21 играч наступио је у јесењим дуелима, а двојица од њих, голман Емил Роцков и искусни  Никола Дринчић, провели су на терену сваки јесењи минут. Уз њих били су Веселиновић, Саничанин и Бојић, који су паузорали неколико утаклмица  због картона и повреда. Војводина је постигла 34 гола, а примила 19, освојивши 42 бода. Први стрелац је Бојан Матић је са девет погодака, а следи група од пет играча са по три гола: Гемовић, Ђуричин, Езе, Николић и Бојић. По два гола постигли су Зукић, Нешковић и Стојковић, док су по једном стрелци били Деветак, Дринчић, Веселиновић и Топић.


Пауза до 3. јануара

Фудбалери Војводине ће на зимском одмору бити до 3. јануара, за када су заказани лекарски прегледи, тестирања и прозивка. Према плану, екипа ће у Новом Саду вежбати до 24. јануара, затим одлази у турско летовалиште Белек, где ће остати до 7. фебруара.


Играчима Воше показано је 59 јавних опомена, при чему је највише жутих картона добио Младен Деветак - 8. Ни један играч није био искључен, што сигурно може да радује. За Новосађане је досуђено укупно пет једанаестераца, од којих су реализована три, док је против њих свирана само једна најстрожа казна.

Утисак је да добри резултати које је Воша остваривала нису били најадекватније испраћени од стране гледалаца, али годинама су навијачи губили поверење у ову екипу и сада се оно полако враћа. Укупно је Дринчића и дружину током јесени пратило 48.400 гледалаца, од тога 32.500 када су били домаћини и само 15.900 на страни.   

Припремио: А. Предојевић

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести