„Ваљак” корак од титуле

Фудбалери Партизана на корак су од  27. титуле.  Од тог успеха црно-беле дели само бод у мечу последњег кола Супер лиге против Младости, а с обзиром како изабраници Марка Николића играју већ извесно време – рекло би се, пехар је ту.
Radnički-Partizan   Foto: Youtube/printscreen
Фото: Youtube Printscreen

Велику ствар Београђани су урадили у среду, против Радничког, у Нишу. На тешком гостовању забележили су рутинску победу (3:1) и показали да су ментално јаки за исцрпљујућу борбу за новог шампиона. После ,,преспаваног“ првог полувремена, у другом су црно-бели заиграли одлично и забележили значајан тријумф. Поново су главни прегаоци били Ђурђевић и Леонардо, с тим што не треба занемарити ни учинак осталих момака. Најбољи стрелац лиге са 24 гола, Урош Ђурђевић каже да је ово победа снаге, воље и квалитета.

" Ако се и једног тренутка постављало питање каква смо екипа, то смо у Нишу показали. Против изузетно незгодног ривала, одиграли смо једну од најбољих утакмица и забележили убедљиву победу. Не желим да потенцирам свој учинак, без осталих момака ни ја не бих био ту где јесам тако да ћу рећи да је серија у којој смо успех једног хомогеног колектива. Поклопиле су се амбиције свих играча и стручног штаба, а то су, трофеји за клуб. На добром смо путу да узмемо оба пехара, али још ништа није готово",  рекао је Ђурђевић.

Бразилац Леонардо истакао је и улогу навијача у свему.

"Волим хемију која постоји између нас и навијача милина је играти у таквом амбијенту. Момци су још једном показали колико им значи Партизан и ја могу обећати да ћемо учинити све. Они нас већ сматрају шампионима, и хвала им на томе, али предстоји још један корак који морамо направити. Тај корак биће у недељу и надам се да ће после Младости црно-бела армија имати разлога за славље. Још увек смо сви фокусирани на такмичења, желимо трофеј и у Купу, тако да за нас још опуштања нема", истакао је ,,кариока.“

Момак који је имао такође значајан удео у тријумфу на Чаиру је и Марко Јанковић. Његова теледиригована лопта била је пола посла за гол Леонарда."Није лако било одиграти ову утакмицу. Били смо под великим притиском, али су навијачи учинили да се осећамо као код куће. Хвала има на томе, а пред нама је прилика да крунишемо ову сјајну сезону", рекао је Јанковић.

Црногорски репрезентативац нагласио је да је стручни штаб добро припремио меч.

"Изоловао нас је од свакаквих прича и оставио фокусиране на важну утакмицу. Одлично су одрадили свој посао и остаје само да заједно нађемо рецепт за Младост и прославимо титулу",  истакао је Јанковић.

И. Лазаревић  

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести