Ван ла Пара: Звезда изазов и најбољи избор

БЕОГРАД: Нови фудбалер Црвене звезде Холанђанин Раџив Ван ла Пара изјавио је данас да је после три године у Хадерсфилду желео нови изазов у каријери и да је сигуран како је доласком у Београд направио прави избор.
van la para i mrkela
Фото: Radživ van la Para i Mitar Mrkela, foto: FK Crvena zvezda

"Леп период је остао иза мене у Хадерсфилду, имао сам сјајан однос са навијачима, увек су били добри према мени. Играли смо Премијер Лигу, али после три године проведене тамо осетио сам да ми је потребан нови изазов у каријери. Звезда је за мене прави избор што се тога тиче и надам се да ћу постићи што боље резултате", рекао је Ван ла Пара на промоцији на стадиону Рајко Митић.

Открио је и разлоге због чега је изабрао баш Црвену звезду за нови степеник у каријери.

"Главни мотив за долазак у Црвену звезду је Лига шампиона. Као фудбалер желим да се такмичим у најјачем такмичењу, а то је Лига шампиона. Желим да играм са најбољима, али и против најбољих и зато сам дошао овде".

Он је додао да није много знао о клубу, али чим је чуо да постоји интересовање Црвене звезде истражио је све.

"Имам пријатеља Срба у Холандији који су ми пренели доста лепог о Звезди, тако да сам срећан што сам дошао у клуб са тако великом традицијом. Чуо сам много тога и о вечитом дербију, највећој утакмици у српском фудбалу. О осталим клубовима не знам много, али желим да научим. Нема лаких противника. Никада није тако лако постизати голове на сваком мечу, а то је оно што и сам желим". Изнео је и очекивања пред меч са Бајерном у првом колу Лиге шампиона.

"Потпуно сам спреман за све изазове који ме очекују. На шефу стручног штаба је да одреди да ли сам му потребан или не, док је на мени да радим што више и боље и сигуран сам да ће резултати бити одлични", закључио је Ван ла Пара.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести