Ванић: Идемо у Ивањицу по три бода

НОВИ САД: Војводина сутра игра у Ивањици против Јавора, а тренер новосадских црвено-белих Ненад Ванић прихвата улогу фаворита и очекује да ће освојити сва три бода.
nenad vanic, yt printscreen
Фото: Youtube Printscreen

“Од Војводине се увек очекује да иде на победу, па је тако и пред овај сусрет. Међутим, не зависи баш све само од нас, већ се за крајњи резултат пита и противник, у овом случају екипа Јавора, која ће покушати да наметне ритам који њој одговара”, рекао је Ванић на конференцији за новинаре.

Како каже, спремали су се да победимо у Ивањици и то је оно што ће од играча тражити.

“Важно је да будемо тим који ће имати већи посед лопте и који ће бити кадар да мења ритам утакмице, на начин на који то нама одговара. Предуслов да се то догоди је да задржимо жељу, борбеност и дисциплину и не видим разлог да тако и не буде”, навео је Ванић.

Јавор тренутно заузима 14. место на табели Суперлиге, али уме да буде и те како незгодан супарник, посебно када игра на свом терену.

“Нису Ивањичани почели првенство онако како су желели. Доста су изменили састав, а посебну пажњу поклањају игри из прекида и умеју да буду опасни. Радили смо на томе и покушаћемо да избегнемо проблеме у које бисмо могли да западнемо. Искрено, Војводина је фаворит у овој утакмици и тако ћемо се и понашати, пре свега желећи да остваримо резултат ком стремимо, а то је победа”, каже  Ванић.

Пораз у дербију с Партизаном, по Ванићевим речима, није оставио трага на атмсферу унутар екипе.

“Амбијент око екипе и атмосфера унутар ње на задовољавајућем су ниову, иако увек могу да буду и бољи. Нова серија добрих резултата сигурно би помогла да све подигнемо на још виши ниво, а веома је важно то што немамо, осим две-три лакше повреде, играче чији би наступ био под знаком питања. Пуно нам значи да можемо да рачунамо на све лиценциране играче и, ако се коцкице буду сложиле онако како желимо, позитиван резултат ће бити на нашој страни”, навео је Ванић.

Утакмица Јавор - Војводина у Ивањици заказана је за сутра  20 часова.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести