Новосађани прижељкују победу и испуњене трибине

Кратка летња фудбалска пауза је завршена и од вечерас поново почиње да се котрља лопта на домаћим теренима.
nenad vanic, yt printscreen
Фото: Youtube Printscreen

Првенство ће бити отворено дуелом, уједно и дербијем кола, између Војводине и Чукаричког, дакле сударом екипа које имају амбицију да се боре за врх табеле и излазак на европску сцену. Иза Новосађана је турбулентно лето, период у којем се пуно тога дешавало и из којег су, утисак је, црвено-бели изашли доста ослабљени у односу на прошлу сезону. Међутим, шта је било - било је, нова сезона куца на врата, а дани, недеље и месеци пред нама показаће шта и колико може у домаћој конкуренцији да направи подмлађени тим који води тренер Ненад Ванић.

- Почетак првенства по правилу доноси и одређену неизвесност - упозорио је Ванић. - На старту очекује нас дерби, Чукарички заслужује наш велики респект као одлично организован и клуб који поседује веома квалитетне играче. Међутим, без обзира на име ривала, Војводина никоме не сме да дозволи да буде у предности над њом, посебно када игра на свом терену и невезано за околности и тренутну ситуацију. Очекујем добру и неизвесну утакмицу, наравно и нашу победу. Надам се да ће публика доћи у великом броју на трибине стадиона “Карађорђе” и да ће подржати нашу измењену екипу и да ћемо се на крају сви заједно радовати.

Говорећи о стању унутар играчког кадра, шеф струке црвено-белих је нагласио:

- Луку Вујановића и Стефана Цебару нисмо успели да региструјемо на време, а Милан Бубало и Милан Лазаревић су и даље ван такмичарског погона због повреда. Сви остали играчи су у тренажном процесу и од њих ћемо изабрати оне за које моји сарадници и ја мислимо да су најспремнији и да представљају најбоља решења за дуел с Чукаричким.

О евентуалним дилемама везаним за стартну поставу, а извесно је да оне постоје, Ванић је додао:

- Нормално је да увек постоје једна или две дилеме, али је сигурно и то да у глави имам идеју с којом ћемо изаћи на терен. Надам се да ћемо постојеће дилеме квалитетно и благовремено решити и да ћу имати потпуно јасну ситуацију око састава.

Ако је судити по написима у медијима, за разлику од неких ранијих сезона, Војводину ове године мало ко види у борби за врх табеле.

- Пратио сам и ја шта медији пишу и говоре и можда је добро то што наша млада екипа неће имати притисак с те стране. Без обзира на све околности, трудићемо се и борити да овај тим избори место у врху наше лиге и на тај начин разувери све оне који тако размишљају. Можда је све ово и нормално због свега оног, нарочито - негативног, што се око Војводине дешавало у последње време. Ипак, сматрамо да имамо квалитетне играче, који то јесу самим тим што носе дрес Воше, па ћемо настојати да будемо у самом врху табеле. О неким вишим дометима можемо да сањамо и да их прижељкујемо, јер то право нам нико не може одузети – поручио је Ванић.

Улазнице за вечерашњи сусрет продаваће се по цени од 200 динара (Запад) и 100 динара (Исток и Север). Сви власници сезонских карата од прошле сезоне моћи ће да уђу на стадион с њима, а ТВ пренос обезбеђен је на каналу Арена спорт 1, од 20 часова.

А. Предојевић

Фокусирани на првенство

На питање да ли је рана елиминација из квалификација за Лигу Европе неповољно утицала на стање у екипи, Ванић је одговорио:

- Сигурно је да сваки негативан резултат у неком коначном скору утиче на тим. Имали смо жељу да останемо што дуже у том такмичењу, како би екипа стекла додатно самопоуздање. Нисмо у томе успели и сада смо посвећени оном што нас од вечерас очекује, домаћем првенству. Покушаћемо тај моменат да искористимо на прави начин, јер ћемо спремнији и свежији ући у Суперлигу, без додатног оптерећења утакмицама у Европи.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести