Васа Орловић поново на клупи Борца с Клисе

Припреме за пролећну трку у Војвођанској лиги, група југ пре две недеље почела је екипа Борца.
vasa orlovic
Фото: Васа Орловић, фото: Приватна архива

Јесење одличне игре поготово на домаћем терену уз стопостотни учинак допринеле су да чета са Клисе са 23 бода презими на 8. месту и да се са великим амбицијама дочека нову сезону. Међутим, током зимске паузе дошло је до промена како у играчком тако и тренерском кадру. Па је тако председник клуба Јовица Вучић новом старом тренеру Васи Орловићу који је дуго година у клубупоставио једини могући задатак да екипа обезбеди опстанак. „Након одласка Немање Кртолице у Младост из Бачког Јарка имао сам у неколико наврата разговоре са председником Вучићем са којим успешно сарађујем. Није ми поред многобројних обавеза око млађих категорија клуба, школовања за лиценцу и активности у ФСС за женски фудбал ништа друго преостало већ да прихватим позив. Пред нама је поред солидног бодовног салда тежак задатак. То говорим из разлога  због тога јер су нас у зимској паузи напустило неколико битних играча“, објашњава Васа Орловић.

Борац је остао без неколико играча, у зимској паузи клуб су напустили:  Зарија Гојковић, Немања Стојшић, Давид Нинковић (Младост, Бачки Јарак), Иван Кочиш, Бојан Јеринић (Цемент), Душан Гаћеша, Миљан Срдановић (Будућност Гложан) и Игор Митровић (Кабел).                    

„Одласци само потврђују да се у клубу квалитетно ради. Заједно са управом и помоћником Гораном Ћурком, секретаром Стефаном Николетићем покушаћу да  рад побољшам. Пред почетак припрема првом тиму смо прикључили талентоване  кадете и омладинце  Марка Стојановића, Младена Радовановића, Милорада Кнежевића, Марка Ђиласа, Душана Славуља и Огњена Блажића којима ћу кроз припремне утакмице  пружити прилику. Исто тако довели смо неколико играча. Нови фудбалери су: Милош Богавац (Кабел), Душан Крајиновић (Раднички, Шид), Алекса Драгић (Борац, Шајкаш), Огњен Ђукановић (Слога, Темерин) и Александар Ћука“, каже Орловић.

Први тест екипа Борца имала је у недељу са Србобраном (2:4), а до  пролећне премијере са Слогом из Ердевика заказане су провере са Будућности из Гложана, Јединства (Нови Бечеј) и Младости из Бачког Петровца и Бачког Јарка.

М. По.

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести