Васиљевић: Није чудо што је Спартак фаворит

Од када су фудбалери Спартака Ждрепчеве крви декласирали Војводину у Новом Саду резултатом 5:0, а догодило се то 26. августа ове године у 7. колу Суперлиге, покренула се лавина догађања у клубу из највећег војвођанског града.
Zoran Vasiljević, fk vojvodina
Фото: Зоран Васиљевић, фото: ФК Војводина

Отишла је најпре тадашња управа, за њом је уследило и повлачење тренера Ненада Ванића и све то као да је представљало увод у каснија посртања. У среду је на реду нови покрајински дерби, овог пута у Суботици, а “плави голубови” с правом ће у њему имати улогу фаворита. Признаје то и в.д. шефа стручног штаба Војводине Зоран Васиљевић.

„Спартак је тренутно трећепласирани тим у Суперлиги и у овој сезони игра заиста модеран и ефикасан фудбал“, бираним речима истакао је Васиљевић.

„Суботичани имају добру селекцију, неколико репрезентативаца и фонд од двадесетак пођеднаких играча, а управо из њихових редова долази и најбољи појединац читаве полусезоне Ђорђе Ивановић. Уз то, имају и добар стручни штаб, па с правом представљају најпријатније изненађење минуле фудбалске јесени. Зато ме и не чуди што јавност улогу фаворита у нашем међусобном окршају додељује Спартаку, који је добра, компактна и здрава целина, а игру заснива на брзини, снази, жустрини и агресивности. Нама се, с друге стране, екипа осула после претходне сезоне, док је Спартак на претходно добро постављен темељ подигао још два спрата.“


Ивановић би добро дошао

Ђорђе Ивановић, играч који је просто експлодирао минуле јесени и заслужио позив у репрезентацију Србије, један је од великих адута Суботичана. На питање да ли би фудбалер његових карактеристика и профила добродошао Војводини, Васиљевић је одговорио:

„Рецимо да би нам требао, јер је реч о играчу који је пакер, асистент, постиже голове и доста трчи. Мислим да нам недостаје такав фудбалер и искрено се надам да ће у паузи првенства доћи до јачања нашег играчког кадра. Клуб је недавно изабрао новог спортског директора Сашу Дракулића и мислим да то представља први корак ка оздрављењу.“


Фото: Дуел Јочића и Јованчића (с лоптом) у новосадском сусрету између Војводине и Спартака, фото: Ј. Грлић

Пољуљана поразима од Борца и Јавора на “Карађорђу”, као и падом на седмо место на табели, Војводина се, утисак је, ипак не плаши овог гостовања.

„После паузе због жутих картона, у тим се враћа капитен Душан Јованчић, који нам је, по мом мишљењу, највише недостајао да направимо много бољи резултат у претходном дуелу с Ивањичанима. Важно је и то што повређених и суспендованих играча сада немамо и што ћу моћи да рачунам на све кандидате за тим. То нас испуњава надом и вером да имамо право да очекујемо добар резултат и сигурно је то да се у дербију нећемо унапред предавати.“

Шта би у овом тренутку за Војводину представљало добар резултат и како до њега може да стигне, Васиљевић је објаснио на следећи начин:

„Сваки освојени бод био би добар за нас, а до тог циља можемо да стигнемо мудрошћу у игри и још већом компактношћу од ривала. Покушаћемо да тактички мало умртвимо ритам, али и да на агресију Спартака одговоримо већом агресивношћу. Познајемо добро Суботчане, баш као што они познају нас и управо због тога очекујем добру утакмицу. Верујем да ће играчи бити фокусирани и да ће пружити све од себе како бисмо остварили наум, па да онда мирнији одемо на зимску паузу“, нада се Васиљевић.

Утакмица Спартак Ждрепчева крв - Војводина игра се на Градском стадиону у Суботици, а почетак је заказан за 15 часова.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести