Васиљевић: У Кабелу је феноменална атмосфера

НОВИ САД: За наставак односно последња четири кола прве лиге Србије припремају се фудбалери Кабела са великим жељама да трку заврше  са што више бодова и пласманом међу четири најбоље екипе. Момци тренера Зорана Васиљевића.
 Trener Kabela Zoran Vasiljević   Foto: J. Grlić
Фото: Тренер Кабела Зоран Васиљевић   Фото: Ј. Грлић 

- После ове скоро двомесечне паузе изазване вирусом Корона момци су стигли у солидном стању и сем ситнијих повреда голмана Вуклиша, Петрића и Говедарице и прехладе Месаровића  успешно одрађујемо задатке. Евидентан је вољни моменат да се у периоду до  меча са Земуном достигне висок ниво форме и у финиш уђе са жељама и надањима за што бољи пласман. Имамо заиста феноменалну атмосферу јер играчи знају да само из рада могу стићи до стартне поставе - каже Васиљевић.

Код играча и поред последње донетих одлука најпре одузимања бодова, а потом и немогућности да се због сумње на намештање утакмице са Смедеревом Кабел не може  борити за улазак у Супер лигу не мањка висок вољни моменат.

-Заиста је невероватно,а и куриозитет је у нашем фудбалу да након  десет одузетих бодова  дођемо поново у ситуацију да се боримо за Супер лигу, а да Смедерево које је кажњено као и ми практично нема шансе да у ова последња четири кола избори опстанак. У фудбалу сам као тренер 20 година и мислим да је ово сезона коју ћу памтити док сам жив. Успели смо одличном организацијом и квалитетним играма, кроз рад, атмосферу и амбијент да се не обазиремо  на приче рекла казала и одлуке фудбалских органа, трудили смо се да све што знамо и умемо покажемо на терену, играмо фудбал и на крају нам је до  сада све успевало-  задовољно ће Васиљевић.


Кабел гласао за проширење лиге

Без обзира на одлуку да Кабел због кажњавања не може у виши ранг директор клуба Слободан Милутиновић подржао је ставове да се Прва лига прошири на 18 клубова.

- И код првог гласања око наставка такмичења били смо као и већина клубова за одигравања последња четири кола. И код другог предлога становишта смо да је најпоштеније решење да се лига прошири за два клуба,а  аутоматски значи да ни једна екипа неће испасти из овог ранга такмичења . об јашњава Милутиновић.


Оствареним резултатима као дебитанти  у лиги Кабел је направио историјски успех. Уз повољан распоред скалу успона у последња четири  кола може подићи на још већи ниво.

- Остало је још две недеље до наставка првенства. Сигурно нам недостају мечеви, али се надам да ће се у наредном периоду изнаћи права решења да до утакмице у Горњој вароши имамо барем једну или две провере, обзиром да су за сада већ уговорене отказане.Жеље су нам да у финишу трке за бодове наставимо са жетвом бодова и квалитетним издањима за које  смо побрали много аплауза на отвореној сцени па не чуди што су нас  многи стручњаци окарактерисали као најкавлитетнији клуб овога ранга. То потврђују и чињенице да од утакмице 14 кола са Смедеревом нисмо осетили горчину пораза. Волео би да и ова четири  останемо непортажени.

Кабел има велику прилику да се на крају трке нађе и на првој позицији,а због казне не уђе у виши ранг.

- Пре почетка првенства имали смо циљ да се пласирамо близу врха, да на фудбалску сцени афирмишемо младе играче и да играмо добар фудбал. Све те ствари  смо обилато пребацили . Након одлуке да не можемо у виши ранг све ћемо учинити да остваримо што бољи пласман, покажемо љубитељима фудбала да нам је место у елити, а што да не да трку завршимо и на првом месту што би нам била права статисфакција -  истакао је на крају стратег Кабела.

М. Поповић

 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести