ВАЖНА ПОРУКА ПРВОГ ЧОВЕКА ФК ВОЈВОДИНЕ Ови првотимци остају у Новом Саду

У Фудбалском центру „Вујадин Бошков“ јуче је било веома живо.
А. Предојевић/Драгољуб Збиљић, први човек ФК Војводина
Фото: А. Предојевић/Драгољуб Збиљић, први човек ФК Војводина

Најпре је одржан важан састанак Управног одбора ФК Војводина, којим је председавао Драгољуб Збиљић, а потом су потписани нови уговори с првотимцима Лазаром Царевићем и Урошем Николићем, као и омладинцем Урошем Јаковљевићем. Поред њих, обавезу су парафирали и нови чланови стручног штаба Саво Павићевић, Бојан Незири и кондициони тренер Лука Миљевић.

– Управни одбор протекао је у знаку аргументоване и занимљиве приче, у склопу које смо анализирали прошлу сезону – рекао је први човек Новосађана Збиљић. – Сетили смо се тренутака када нико од играча није хтео ни да преговара с нашим клубом, не због цене, него због изостанка елемената за договор с одређеним појачањима. Мучили смо се и екипу склопили тек пред завршетак прелазног рока, па смо у сезону ушли без правих припрема у комплетном саставу. Када се све то узме у обзир и објективно сагледају ствари, изглед табеле је потпуно реалан.


О тренерима

Војводина је у току сезоне променила тренера, па је Милана Раставца на клупи наследио Радослав Батак. Како сте задовољни радом те двојице стручњака?

– Милан Раставац је одрадио стварно добар посао. Дошао је у моменту када је недостајала добра енергија и имао је нашу подршку до последњег тренутка. Велики је војводинаш и дао је срце за клуб. Радослав Батак је потом стигао с новом енергијом, жустријим приступом тренинзима и утакмицама и заиста је извукао максимум из екипе – јасан је био Збиљић.


Да ли сте задовољни освојеним петим местом и пласманом у квалфикације за Лигу конференције?

– Као председник клуба, не могу да будем срећан због освајања петог места, јер сваки пласман по коме нисмо међу три најбоље екипе, никако не може да ме испуни задовољством. Међутим, када се у обзир узме то да је ово била „нулта година“, она у којој смо радили на реорганизацији клуба и његовог спортског сектора, минимум циљева је остварен и укупан резултат може да добије прелазну оцену. Желим при томе да истакнем да смо имали серију од 21 утакмице без пораза, што је сигурно податак за поштовање.

Како ће тим из Српске Атине да изгледа у новој сезони?

– Имамо окосницу тима, ради се јако добро, тренер Батак је задовољан и сада се спремамо за пут у Словенију. Лепо је и то што је Војводина организационо и финансијски потпуно стабилна и не дугујемо ништа. Сада смо извукли податке да, ипак, имамо дуг од око два милиона динара за неке голове и асистенције и ту грешку одмах смо решили. Желимо да доведемо додатна појачања, неки трансфери близу су реализације, тако да очекујем занимљиво лето.

Било је најављено да ће Мирослав Тањга бити промовисан у новог потпредседника клуба?

– Та одлука одложена је за неко време. Није једноставно довести таквог човека у клуб, јер Тањга има понуде јако великих екипа из Италије. Разумем његову потребу да још мало размисли, али очекујем да ћемо све да финализујемо у наредних 10–15 дана и да ће током јула он бити у нашем УО.

С екипом на Мариборско Похорје у суботу сигурно путује новајлија Асмир Кајевић, а ту је и Ђорђе Црномарковић. Хоће ли се на списку путника наћи још неки нови играч?

– Стефан Вукић је пред потписивањем уговора и очекујем да данас или сутра озваничимо његов трансфер. Између ТСЦ–а и Војводине све је завршено, тако да ће путовати с екипом у Словенију. Уз то, верујем да ћемо с Црномарковићем уговор да потпишемо у суботу, баш пред полазак на Мариборско Похорје. Исто важи и за Синишу Тањгу који се враћа код нас из немачког Мајнца, па ће такође бити део такмичарске екипе. Веома близу смо довођења још једног фудбалера из Црвене звезде, али, док се читав посао не заврши, не бих откривао његово име.


Топић отишао у Поругалију

Један од најбољих играча Новосађана, дефанзивни везиста Мирко Топић, јуче се поздравио са саиграчима и отпутовао у Поругалију. Тамо га данас очекују лекарски прегледи и, буде ли све у реду, потписивање уговора с тамошњом екипом Фамаликао. Како може да се сазна, популарни Топ ће потписати да 2027. године, уз обештећење од милион евра и 20 одсто од следеће продаје.

Фото: А. Предојевић


С обзиром на то да прелазни рок траје до септембра, хоће ли бити додатних одлазака из црвенобелог табора?

– Желели смо да се млади Михаило Ивановић с позајмице у Сампдорији врати у наш клуб, али за њега нам стижу такве понуде, да не верујем да ћемо моћи да их одбијемо. Пред потписивањем уговора с Италијанима је и Урош Кабић и у ваздуху може да се осети да је и тај посао готов, а стижу нам понуде и за Дејана Зукића. Међутим, важно је да нагласим да екипа која оде на припреме у Словенију, биће управо она која ће да изађе на мегдан АПОЕЛ–у у Лиги конференције и која ће покушати да оствари нашу велику жељу и прође у треће коло тог европског такмичења.

С тим у вези, неминовно је било питање везано за то где ће се играти ревенш сусрет с Кипранима: наКарађорђуили на ТСЦ арени?

– Имали смо изузетно контруктивне консултације с градоначелником Новог Сада Миланом Ђурићем и потпредседником ФСС–а Браниславом Недимовићем и проценили да је најбоље да сезону кренемо на нашем стадиону. Терен би могао да се ради већ сада, али планирани грађевински радови морају да причекају док прође тендерска процедура и кренули би негде од 15. септембра. Одлучили смо зато да првенствене сусрете до 1. октобра играмо у Новом Саду. Што се дуела с АПОЕЛ–ом тиче, чекамо потврду од УЕФА у наредних седам дана и надамо се да ће нам дозволити да Кипране угостимо на „Карађорђу“. У супротном, користим прилику да се јавно захвалим господину Жемберију и људима из ТСЦ–а, који су раположени да нам помогну и изађу у сусрет, да ту утакмицу одиграмо у Бачкој Тополи. Тамо ћемо, и иначе, играти првенствене сусрете од 1. октобра и све док се на заврше радови на нашем стадиону – поручио је Драгољуб Збиљић.

Александар Предојевић

EUR/RSD 117.1309
Најновије вести